Kappeli nousi harjakorkeuteen
Kampin kappelin työt pysähtyivät torstai-iltapäivänä, kun työmaalla vietettiin harjannostajaisia. Tilaisuuteen osallistui runsas joukko seurakuntien, kaupungin ja rakentajien edustajia.
Vastaava mestari Nikolaus Tolpo Pakrak Oy:stä kertoi työn edistyneen pääpiirteittäin aikataulussa, vaikka rakennuksen poikkeuksellinen muoto vaatii erityistä mittatarkkuutta, huolellisuutta ja suunnittelua. Eteen tulevia pulmia ratkotaan työmaakokouksissa, joihon osallistuu tavallisesti työnmaan johto, arkkitehti ja rakennesuunnittelija. Kappelityömaalla työskentelee keskimäärin 30 eri alan osaajaa.
– Oman haasteensa on tuonut työmaan ahdas ja vilkkaasti liikennöity sijainti. Esimerkiksi tavarantoimitusten purku on jouduttu tekemään öisin, Tolpo kertoo.
Kappelin rakentamisessa on Nikolaus Tolpon mukaan oma erityinen merkityksensä, vaikka itse työ on tekijän mielessä päällimmäisenä.
– Kyllä kappelin rakentaminen on eri asia kuin teollisuushallin pystytys. Varmasti tulen olemaan ylpeä siitä, että olen ollut tekemässä tätä rakennusta, Tolpo sanoo.
Helsingin seurakunnat palkkaavat kappeliin toiminnanjohtajan, papin, nuoriso- ja diakoniatyöntekijän sekä kolme suntiota. Kamppiin tulee neljä sosiaalityöntekijää sosiaalivirastosta.
Työn pääpaino Kampin kappelissa on kohtaamisessa, keskustelussa ja neuvonnassa, seurakuntien työntekijöiden osalta myös sielunhoidossa ja hartauselämässä.
Syksyllä on tehty asiakaskysely kappelin toiminnasta. Kyselyssä haastateltiin 50 ihmistä Narinkkatorilla. Suurin osa haastatelluista koki kappelin olevan tarkoitettu kaikille ohikulkijoille, erityisesti niille, jotka haluavat hiljentyä. Monille vastaajille kaupungin ja kirkon yhteistyö tuli uutena asiana. Hankkeeseen suhtauduttiin positiivisesti.
Tommi Sarlin
Jaa tämä artikkeli: