null Kappelin hautausmaata kunnostetaan

Kappelin hautausmaata kunnostetaan

Hautausmaalle rakennetaan muistelupaikka ja sirottelualue sekä lisätään seurakuntalaisten toivomia istuinpenkkejä. Lisäksi hautausmaan asfalttipinnat uusitaan, alueen valaistusta parannetaan, jätepisteiden määrää lisätään ja kasvillisuutta uusitaan.

Osaan hautaosastoista tehdään korotustöitä. Tarkoituksena on parantaa hautaamisen olosuhteita. Urakoitsija siirtää näiden hautaosastojen hautamuistomerkit väliaikaisesti pois ja palauttaa ne takaisin haudoille korotusten valmistuttua. Hautarauha turvataan töiden aikanakin.

Hautausmaalta joudutaan myös kaatamaan puita. Osa puista on huonokuntoisia, ja osa kaadetaan rakennustyön takia. Myöhemmin tilalle istutetaan uusia puita.

Hautaaminen on mahdollista kaikkiin hautoihin rakennustyön aikana, ja siunauskappeli on käytössä normaalisti. Pääsy haudoille voi estyä lyhytaikaisesti, ja haudoilla kävijät voivat tällöin jättää esimerkiksi kukkatervehdyksensä tilapäiselle muistelupaikalle kappelin läheisyyteen.

Espoon seurakuntayhtymästä kerrotaan, että työt pyritään tekemään mahdollisimman turvallisesti, nopeasti ja häiriöttömästi. Kunnostaminen tulee kuitenkin aiheuttamaan häiriötä hautausmaalla kävijöille ja myös hautojen hoidolle.

Hautausmaan perusparannustyö ei edellytä omaisilta toimenpiteitä, ellei toisin ole ilmoitettu. Urakan on arvioitu valmistuvan marraskuun puoliväliin mennessä, mutta täydentäviä töitä voidaan joutua tekemään vielä myöhemmin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.