Kappelissa vilkasta
Nooan arkki? Kampin kappelilla on jo monta lempinimeä.

Nooan arkki? Kampin kappelilla on jo monta lempinimeä.

Kappelissa vilkasta

Keskusteluapua antavat sekä seurakunnan että kaupungin työntekijät.

 

Tekstit Miikka Kivinen
Kuva Jani Laukkanen

Ensimmäisen aukioloviikon kiireisimpinä päivinä kävijöitä on ollut lähes 2 000.

 

– En ajatellut, että kävijämäärä olisi näin valtava. Näin alkuvaiheessa ihmisiä tulee niin paljon, että kaikkia vierailijoita ei voi valitettavasti huomioida edes katseella. Meitä onkin nyt useita työntekijöitä aulassa vastaanottamassa, kertoo Kampin kappelissa työskentelevä pappi Nanna Helaakoski .

Ensimmäisen viikon tunnelma on ollut hyvä kiireestä huolimatta. Kappelissa ovat käyneet matkailijat, arkkitehtuurista kiinnostuneet sekä tavalliset kaupunkilaiset. Mukana on myös ihmisiä, joilla on asiaa seurakunnan tai kaupungin työntekijöille.

– Olen tuntenut olevani pappina tarpeellinen ja kohdannut enemmän ihmisiä kuin tavallisessa seurakuntatyössä. Täällä olen paremmin saatavissa, Helaakoski sanoo.

Kappelin kävijöiden palveluksessa on papin lisäksi diakoniatyöntekijä ja nuorisotyönohjaaja. Kaupungin puolelta kappelissa työskentelee kaksi sosiaalityöntekijää ja kaksi sosiaaliohjaajaa. Tavoite on, että saatavilla olisi aina kirkon tai kaupungin työntekijä.

Sosiaalityöntekijä Marja Koskenalho on tyytyväinen kappelin keskeiseen sijaintiin. Narinkkatorilla kokoontuvat ja kulkevat kaikenlaiset ihmiset.

– Kamppi on markkinatori ja bisnespaikka. Kappelin tarjoama hiljaisuus on tälle hyvä vastapaino. Täällä ei ole suoritusvaatimuksia.

Pitkän linjan sosiaalityöntekijälle on tärkeää, että kappeli mahdollistaa aidon lähityön, josta puuttuu byrokratia. Ihmiset kohdataan kappelin aulassa. Koskenalho uskoo, että avoin tila kutsuu avoimuuteen.

– Kirkko on aina työskennellyt yhdessä kaupungin kanssa. Yhteistyö on nyt aiempaa syvällisempää, kun työskentelemme samassa paikassa. Opimme toisiltamme. Tämä on mahdollisuus kehittää sosiaalityötä, Koskenalho sanoo.

– Meillä ei ole erityistä kohderyhmää. Kaikki ovat tervetulleita maailmankatsomuksesta riippumatta, Koskenalho toivottaa.

Jaa tämä artikkeli: