null Karaokeviidakossa

Karaokeviidakossa

Japanissa syntynyt karaokevillitys valtasi Suomen jo 1990-luvun alussa, mutta vasta viime vuosina on huomattu, että myös hengellisiä biisejä voi vetää karaokena. Nettikauppoja tai kristillisiä kirjakauppoja koluavalle kuluttajalle on tarjolla karaoken muodossa niin virsiä, veisuja kuin gospelia.

Myös lapsille löytyy oma hengellinen karaokelevy ja kotimaisia gospelkaraoke-levyjä on tarjolla ainakin kolmea erilaista. Mutta kuinka hyvin kristillinen karaoke käy kaupaksi?

— Hengellisen karaoken menekki on koko ajan kasvussa. Yhtä nimikettä myydään meidän kautta keskimäärin joitakin satoja kappaleita. Myyntiin ollaan tyytyväisiä, äänitemyynnin tuotepäällikkö Gino Pihlaja Kotimaa-yhtiöistä kertoo.

Karaoke on nykyään suomalaiseenkin kulttuuriin kuuluva ajanviete. Karaokea lauletaan baarien lisäksi kotisohvilla yhdessä perheen ja ystävien kanssa, ei yksin. Karaoke yhdistää.

Musiikkituottaja Seppo Järvisen tekemä Gospelkaraoke 1 syntyi kokeiluprojektina.

— Tyttäreni ehdotti, että tekisin suosituista hengellisistä lauluista karaokelevyn. Minulla oli valmiina laulujen taustoja oikeilla soittimilla soitettuina, joten päätin kokeilla, Järvinen sanoo.

Karaokebaareissa ei ole tarjolla hengellisiä kappaleita. Karaokemusiikinharrastajat ovat kertoneet vievänsä Gospelkaraoke-levyn mukanaan kapakkaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.