Karismaattisesta huijauksesta

Karismaattisesta huijauksesta

Ystäväni arkkipiispa Martti Simojoki sanoi aikanaan: ”Kirkossa ei saa olla mitään, mikä ei kestä päivänvaloa – ja jos jotakin on, siitä on kerrottava.”

Luterilaisessa kirkossa on 40 vuoden ajan pidetty kaatamiskokouksia, joissa tavoitellaan ihmeitä ja hengellisiä kokemuksia ja kerätään rahaa kärsiviltä ja epätoivoisilta ihmisiltä. On myös vaarallista ja vastuutonta opetusta liittyen lääkkeiden käyttöön. ”Lääkkeet ovat saatanan tapa tulla ihmiseen.” ”Lääkkeet estävät Pyhän Hengen työn.” Tällainen opetus on saanut aikaan paljon itsemurhia ja muuta pahaa.

Meitä psyykkisesti kärsiviä on tässä maassa aivan liikaa, ja moderni psyykenlääkitys on meille kaikille suuri siunaus. Idän kirkon opetuksen mukaan Pyhä Henki saavutetaan askeettisella kilvoituksella ja jatkuvalla sydämen puhdistamisella.

Tunnepitoiset ekstaattiset hengelliset kokemukset vievät harhaan. Itse olen ollut 13-vuotiaasta alkaen maanis-depressiivinen. Yli 15 vuoden ajan olen ripittäytynyt lähes joka viikko ja saanut ihmeellistä apua sairaanvoitelun sakramenteista ja elänyt ilman depressioita. Masennus on sisäänpäin kääntynyt aggressio. Kun sanoutuu irti vihasta ja katkeruudesta, alakulo pysyy poissa.

Lääkkeiden vähentäminen tai pois jättäminen on aina saanut aikaan suurta kärsimystä itselleni ja läheisilleni. Ajoittainen liika lääkityskin on ollut parempi vaihtoehto kuin itsensä omavaltainen psykoosiin saattaminen. Hengellisen ja sakramentaalisen hoidon vuoksi lääkitykseni on kuitenkin paljon pienempi kuin muilla bipolaaritautisilla.

Kun 33 vuotta sitten liityin ortodoksiseen kirkkoon, ateistipsykiatrini sanoi: ”Nyt sinä et enää tarvitse terapiaa etkä psykiatria muuhun kuin lääkitysasioissa. Anna kirkon hoitaa itseäsi. Minulla oli Hollannissa asuessani katolinen ystävä ja opin ymmärtämään, miten hyvin kirkko ihmistä hoitaa.”

Kiitos Jumalalle lääkkeistä

Jaa tämä artikkeli: