null Kaukana machoilusta

Kaukana machoilusta

Viljami Kukkosen Mörönsyötti -omakustanne säikäyttää hieman aluksi. Kun Kukkonen avausbiisissä Hoivaa laulaa pehmeällä ja herkällä äänellään: ”Anna rohkeutta ja voimaa, hoivaa”, meinaavat karvat nousta ikävällä tavalla pystyyn. Eivät kuitenkaan nouse. Vaikka levyllä on monenlaisia vaikutteita countrysta ja folkista lähes jazziin, on kokonaisuus alkuhetkistä lähtien vilpitön ja konstailematon. Hyvällä tavalla tutunkuuloisella levyllä ollaan turhasta machoilusta kaukana.

Etupäässä kitaravetoiset kappaleet on huolellisesti sovitettu. Jousien ja puhaltimien lisäksi kuullaan myös ukulelea ja steel-kitaraa. Soitto on tarkkaa, ja taustalaulut toimivat hyvin.

Arkisissa sanoituksissa voisi olla enemmän särmää ja yllätyksiä. Nyt ne kulkevat hieman yleisellä tasolla. Henkilökohtaisemmilta vaikuttavat sanat olisivat tehneet kappaleista koskettavampia.

Levyn paras kappale on eroahdistuksesta kertova Minä valvon nimeäsi. Country-vaikutteinen laulu on myös levyn tavanomaisin sävellys. Parhaimmillaan Kukkonen ja bändi ovatkin luottaessaan yksinkertaisiin ja vahvoihin melodioihin.

Miikka Kivinen

Viljami Kukkonen: Mörönsyötti.
Omakustanne.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.