null Kauniaisten joulutähtenä tuikkii Lucia-neito Sonja Lehto

Sonja Lehto valittiin Suomen Lucia-neidoksi 2015. Hänet kruunattiin Helsingin tuomiokirkossa 13. joulukuuta. Kuva: Mauritz Hellström

Sonja Lehto valittiin Suomen Lucia-neidoksi 2015. Hänet kruunattiin Helsingin tuomiokirkossa 13. joulukuuta. Kuva: Mauritz Hellström

Kauniaisten joulutähtenä tuikkii Lucia-neito Sonja Lehto

Valinta Luciaksi täytti kalenteria noin sadalla tapahtumalla.

Sonja Lehto Kauniaisista on valittu Suomen Lucia-neidoksi 2015. Hänet kruunattiin Helsingin tuomiokirkossa 13. joulukuuta, ja seremonia huipentui perinteiseen kynttiläkulkueeseen.

Lucian muistopäivä kuuluu alun perin katoliseen pyhimyskalenteriin, ja se on omistettu Pyhälle Lucialle (lat. Sancta Lucia, 283–304). Lucia on sokeiden ja näkövammaisten pyhimys.

Nykyään Lucian päivää vietetään osana ruotsinkielistä jouluperintöä. Perinteeseen kuuluu Lucia-neito, joka on pukeutunut valkoisiin vaatteisiin, punaiseen vyöhön ja kynttiläkruunuun ja pitää kädessään kynttilää.

Sonja Lehto on kaksikielisestä kodista, jossa Lucia-juhlintaa on seurattu olennaisena osana joulunaikaa. Perheessä on vanhempien lisäksi kaksi siskoa ja veli.

Sonja valmistui ylioppilaaksi keväällä Gymnasiet Lärkanista ja miettii jatko-opiskelun suuntaa. 19-vuotias pitää välivuotta opiskeluista, joten Lucia-neidon rooli sopii hänelle hyvin. Luvassa on noin 100 esiintymistä, lastenkodeista sairaaloihin ja vanhainkoteihin.

"Aavistin mitä on tulossa", hän sanoo.

Musikaalinen Sonja välittää mielellään joulun tunnelmaa, valoa ja iloa ihmisille. Keräysrahat menevät lapsiperheiden hyväksi.

Jaa tämä artikkeli: