Kaupunki kannustaa liikkumaan

Kaupunki kannustaa liikkumaan

Helsingin kaupungin strategiassa yksi kolmesta päätavoitteesta on hyvinvoiva helsinkiläinen. Yksi konkreettisista tavoitteista on kaupunkilaisten liikunnan lisääminen. Sitä pidetään tärkeänä asukkaiden hyvinvoinnin ja terveyden kannalta.

Liikunta ehkäisee masennusta, antaa elämyksiä ja iloa ja edistää yhteisöllisyyttä. Se on myös huomattavasti alkoholia parempi vaihtoehto rentoutumiseen ja stressinpoistoon. Ihmisten liikuntaharrastuksella on siis merkittäviä ja myönteisiä yhteiskunnallisia ja taloudellisia vaikutuksia.

Kaupungin liikuntapalveluista vastaa liikuntavirasto, jonka hallinnassa on latujen lisäksi 350 kilometriä ulkoilureittejä, 750 kilometriä pyöräteitä sekä 50 kilometriä kuntoratoja. Löytyy liikuntapuistoja, uimarantoja ja avantoja talviuimareille. On uimahalleja, kuntosaleja ja monipuolista ohjattua liikuntaa kaikenikäisille, myös erityisryhmille.

– Yksi suosituimmista talviliikuntamuodoista on luistelu. Se on helppoa ja hauskaa eikä vaadi suuria satsauksia, sanoo liikuntaviraston viestintäpäällikkö Tellervo Kivisaari.

Tosin luonnonjääkenttiä päästiin jäädyttämään vasta tammikuun puolivälin jälkeen.

– Latujen ja luistelukenttien tilanteen sekä huolto- ja kuntotiedot voi nyt tarkistaa netistä. Suosittua latupalvelua on laajennettu luistelukenttäinfolla. Kenttiä voi valita näkyviin alueittain karttapalvelusta.

Lisätietoja: hel.fi/liikunta. Luistelukenttäinfo: mski.fi/helsinki.mskate

Jaa tämä artikkeli: