null Kaupunkilaiset kertovat vilkkaasti toiveistaan

Keulakuva. Piispa Irja Askola kutsuu kaupunkilaisia osallistumaan ideariiheen.

Keulakuva. Piispa Irja Askola kutsuu kaupunkilaisia osallistumaan ideariiheen.

Kaupunkilaiset kertovat vilkkaasti toiveistaan

Helsingin seurakunnat ovat viime viikon alusta lähtien pyytäneet kansalaisia kertomaan toiveidensa kirkosta verkkopalvelu toiveidenkirkko.fi ja onskekyrkan.fi kautta. Julkiseen aivoriiheen voi osallistua myös Kampin kappelissa, jossa verkkokyselyn täyttämiseen saa apua. Lisäksi kirjastoista voi kysyä apua sähköisten palvelujen käytössä. Vastanneiden kesken arvotaan illallislahjakortteja ravintola Kappeliin.

Viime maanantaiaamuun mennessä jo 784 henkilöä on kertonut ajatuksistaan. Ideat otetaan mukaan Helsingin seurakuntien strategiatyöskentelyyn, joka tulee syksyn kuluessa luottamuselinten käsittelyyn.

Video

Suomenkielisistä vastaajista yli 70 prosenttia on työikäisiä helsinkiläisiä. Suurin ikäryhmä ovat tällä hetkellä 20–39-vuotiaat, joita vastaajista on yli 40 prosenttia. Kaikista vastaajista 87 prosenttia kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon.

Suomenkielisten vastaajien mukaan kirkon tulee palvella kaiken ikäisiä. Kirkko nähdään vaikuttajana, jonka tulee ajaa entistä aktiivisemmin yhteiskunnassa heikoimmassa asemassa olevien asiaa. Kirkon halutaan auttavan vaikeuksiin joutuneita. Sen pitää olla rakkaudellinen yhteisö, joka on avoin ja armoa korostava.

Toiveiden kirkko -verkkokysely jatkuu 10. syyskuuta saakka. Hankkeen tavoitteena on, että sen kautta seurakunnat saisivat mahdollisimman monilta ihmisiltä hyviä ajatuksia, joiden avulla kirkosta voidaan yhdessä tehdä entistä parempi, toimivampi, kuuntelevampi ja ihmiset huomioon ottavampi. Tällaista tutkimusta ei Helsingin seurakunnissa ole aiemmin tehty.

Vuorovaikutteinen verkkohaastattelu toteutetaan yhteistyössä Fountain Parkin kanssa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.