Kävelyreitit ja skeittirampit ovat yhden klikkauksen päässä

Kävelyreitit ja skeittirampit ovat yhden klikkauksen päässä

Pääkaupunkiseudun puistot, luontopolut ja liikuntapaikat löytyvät netistä. Valomerkki esittelee ulkoilijan verkkotärpit.

Kaupungin fillarireitit yhdellä kartalla

Pääkaupunkiseudun pyöräkarttoja on julkaistu jo lähes 40 vuotta. Helsingin, Espoon ja Vantaan kartat kokoavat yhteen pyöräreitit ja taukopaikat, kuten rantakahvilat ja uimarannat. Julkaisuissa on tietoa myös pyöräteiden päällysteistä. Uudet kaupunkikohtaiset kartat voi noutaa 22.6. alkaen liikuntapaikoista, kuten Töölön kisahallista ja Myyrmäen ja Tikkurilan urheilupuistosta. Karttoja saa myös Espoon yhteispalvelupisteistä.

Ulkoilukartta kertoo, missä kannattaa liikkua

Missä sijaitsee lähin skeittiramppi tai luontopolku? Pääkaupunkiseudun ulkoilukartta neuvoo liikuntapaikat urheilukentistä ja uimahalleista minigolfkenttiin. Karttaan on merkitty myös koirapuistot, lintutornit, mattolaiturit, telttailualueet ja talven hiihtoladut. Paperisen kartan voi noutaa 29.7. alkaen samoista paikoista kuin pyöräilykartan, mutta sähköiseen versioon pääsee tutustumaan koska vain. Ulkoilukartta.fi-sivustolla on helppo laskea esimerkiksi kävely- tai pyörälenkkien pituuksia.


Helsingin puistot pantiin nettiin

Vihreät sylit esittelee Helsingin puistot. Helsingin kaupungin rakennusviraston sivustolta voi etsiä tietoa lähipuiston rakentamisvuodesta, pinta-alasta ja kasveista. Puistohakemiston lisäksi palvelu tiedottaa viraston järjestämistä ilmaisista puistokävelyistä ja Meilahden arboretumin opastuksista. Omatoimisia kävelijöitä varten sivustolle on koottu pääkaupungin puistoja esitteleviä reittejä. Ajankohtaisia tietoja päivitetään Facebookiin.

Koirapuistot pisteytettynä

Koirapuistot.com listaa lemmikille sopivia puistoja. Kuka vain voi lisätä palveluun koirapuistojen tietoja sekä pisteyttää paikkoja. Koirapuistoja voi selata kaupungeittain tai etsiä hakusanalla. Paikkojen hyvistä ja huonoista puolista myös keskustellaan tiiviisti.

Kaupunkikävelyllä näkee asuinalueensa uusin silmin

Pauli Salorannan Kotikaupunkipolut kokoaa yhteen muun muassa Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunginosien kävelyreittejä. Asuinalueiden historia tulee tutuksi arkkitehtuurin, patsaiden ja muiden nähtävyyksien avulla. Reitit on suunniteltu yhdessä kaupunginosayhdistysten kanssa. Polkujen kartat ja kohteiden esittelyt voi ladata verkkosivun kautta.

Torkkelinmäen puistikko.

Viheriöiden historiaa

Millaiseksi Topeliuksen tai Porvoonkadun puisto aikanaan suunniteltiin? Helsingin kaupungin rakennusviraston vanhat puistosuunnitelmat ovat kenen tahansa katseltavissa Sinetti-arkistossa. Digitoituja puistosuunnitelmia on palvelussa 900. Puistojen historiasta ja esimerkiksi 1900-luvun alussa työskennelleestä kaupunginpuutarhuri Svante Olssonista voi lukea lisää sivustolta Kasvit – kaupungin vaatteet. Tekstit perustuvat samannimiseen näyttelyyn, joka järjestettiin Kampin Laiturissa vuonna 2011.

Kaupungin kanssa luontoretkelle 

Pääkaupunkiseudun kaupungit järjestävät vuoden 2016 aikana 142 retkeä. Tapahtumien tiedot on kerätty huhtikuussa ilmestyneeseen kalenteriin, jonka saa esimerkiksi kirjastosta tai kaupunkien asiakaspalvelupisteistä. Sähköisen version voi ladata itselleen.

Jaa tämä artikkeli: