null Kehitysapu käytettävä tyttöjen koulutukseen

Kehitysapu käytettävä tyttöjen koulutukseen

Kun kaksi palkansaajapuoluetta saattaa Suomen vararikon partaalle. Kun on lähiaikoina eletty Kreikan tavoin tolkuttomalla velalla, niin silloin on kaikilla tahoilla leikattava. Ei ole vääriä leikkauskohteita: savotassa on koko kansa.

Seppo Simolan mielestä (Kirkko ja kaupunki 10.6.) tässä tilanteessa ei saa leikata kehitysyhteistyöstä, koska se on saanut niin hyvän arvosanan. Miten hyvä tilanne Afrikassa on kehitysavusta huolimatta? Maa toisensa jälkeen on joko sisällissodassa tai ihmisiä muuten vain tapetaan pitkin poikin Afrikkaa. Etelä-Afrikan piti olla mallimaa muille Afrikan maille, ja niin se olikin niin kauan kuin maassa hallitsi Nelson Mandela. Sen jälkeen on rötöstely saanut vallan, ja köyhät mustat kärsivät.

Olen asunut vuosia Afrikassa ja tullut siihen tulokseen, että on vain yksi tie, joka voisi pelastaa uppoavan mantereen. Afrikkalainen nainen on perheen selkäranka. Sitten kun poikien lisäksi kehitysapurahoilla aletaan kouluttaa Afrikan naiset ja tyttölapset, niin Afrikan ongelma, ylisuuret perheet, saadaan vähenemään. Sivistystä saanut nainen joka puolella maailmaa tajuaa, ettei hänen tarvitse olla synnytyskone, että 2–3 lasta pystyy kouluttamaan toisin kuin 12–13 lasta.

Nykymenolla epätoivoiset mustat pyrkivät henkensä kaupalla Eurooppaan, kun Afrikka ei heitä pysty elättämään. Kunhan Suomi saadaan yhdessä jaloilleen, niin riittää rahaa kehitysyhteistyöhönkin!

Eva Redelinghuÿs, Herttoniemi

Jaa tämä artikkeli: