Kello kymmenen messu takaisin!

Kello kymmenen messu takaisin!

Me Espoonlahden seurakunnan jäsenet saimme lukea Kirkko ja kaupunki -lehdestä odotetun viestin: kirkkomme mittava korjaustyö valmistuu kesäkuun loppuun mennessä ja varsinainen toiminta käynnistyy elokuun lopulla (K&k 8.6.). Olemme kiitollisia peruskorjauksen toteuttaneelle seurakuntayhtymälle ja erityisesti niille ammattimiehille, jotka käytännössä hankalan työn suorittivat. Hienoa on myös se, että Espoo-päivänä toteutetaan vihkiyö ja uudet hääparit saavat näin avata uudistuneen kirkon.

Iloisessa uutisessa oli kuitenkin lyhyt lause, joka herätti vakavia ajatuksia. Siinä sanottiin, että messun alkamisaika muuttuu kymmenestä yhteentoista. Näin oli seurakuntaneuvosto päättänyt. Olihan tätä harjoiteltu jo Soukan kappelissa pidetyissä messuissa, mutta varsin monet odottivat, että kun kirkon peruskorjaus valmistuu, alkaa messukin kello kymmeneltä.

Messun alkamisaika ei ole pelkkä kellonaika. Tuo perinteinen kello 10 on osa messussa käyvän kirkkokansan vankkaa kirkkoperinnettä. Siihen on opittu sovittamaan pyhäpäivän omien askareiden, kylävierailuiden ja vieraskutsujen aikataulu. Iltapäivä on ollut lähimmäisten tapaamisen otollista aikaa ja aikaa myös rauhalliselle kotielämälle.

Olisi toivottavaa, että seurakuntaneuvoston päätöksen todelliset perusteet ja syyt tuotaisiin tämän lehden palstoilla kaikkien, varsinkin lukuisten perinteistä alkamisaikaa odottaneiden tietoon.

Unto Natunen

seurakuntaneuvos

Jorma Back

seurakuntaneuvos

Jaa tämä artikkeli:

Kommentoi