null Kenestä tulee Pitäjänmäen kirkkoherra?

Vahvat ehdokkaat. Arto Antturi, Tuire Huovinen-Westerlund ja Virpi Koskinen haluavat antaa kokemuksensa pitäjänmäkeläisten käyttöön.

Vahvat ehdokkaat. Arto Antturi, Tuire Huovinen-Westerlund ja Virpi Koskinen haluavat antaa kokemuksensa pitäjänmäkeläisten käyttöön.

Kenestä tulee Pitäjänmäen kirkkoherra?

Ehdolla on kolme pappia: Virpi Koskinen, Arto Antturi ja Tuire Huovinen-Westerlund.

Tekstit Tommi Sarlin
Kuva Esko Jämsä

Kysymykset:

1. Kuka olet?
2. Millainen johtaja olet?
3. Kuka on teologinen esikuvasi, kun Raamatun henkilöitä ei lasketa? Miksi?
4. Miten haluat kehittää Pitäjänmäen seurakuntaa?

 

1. vaalisija: Virpi Koskinen

1. Olen Virpi Koskinen (s. 1966), Pasin puoliso, Jennin (19), Hannan ja Matiaksen (molemmat 16) äiti, Kannelmäen kappalainen, Kristuksen oma.

2. Olen päämäärätietoinen ja sosiaalinen kutsumus- sekä esimerkkijohtaja. En kaihda johtajan yksinäisyyttä tai itsenäistä työntekoa. Säilytän tyyneyteni ja päätöksentekokykyni provosoinninkin alla. Laajan seurakunta- ja esimiestyökokemuksen ansiosta osaan huomaavaisesti ohjata ja kannustaa muitakin tietotaitojen päivittämiseen. Ennakointi- ja organisointikykyäni, pastoraalisuuttani ja luovuuttani on kiitelty. Paras palaute työstäni on ollut, että minua on kutsuttu palaamaan entisiin työpaikkoihini.

3. Ystävystyin 1980-luvun alussa lähetystyöntekijälehtori Eeva Matikaisen kanssa. Hän kannusti minua teologiseen sanomalla: ”Naiset vihitään pian papeiksi. Johan lehtoreilla on sama koulutus – usein vielä paremmilla arvosanoilla – kuin miehillä”. Eeva ei pelännyt uudistuksia vaan halusi ensimmäisten naisten joukossa pappisvihkimyksen. Rakas Eeva, tiennäyttäjäni, rovasti Savonlinnasta.

4. Alueyhteistyössä olen osallistunut Pitäjänmäen kasvatuksen ja palvelun toimintoihin ja jalkautumisiin. Pitäjänmäkeläiset ovat asiantuntijoita omassa seurakunnassaan. Yhteistyössä pitäjänmäkeläisten kanssa kehittäisin seurakuntaa edelleen niin, että usko, toivo ja rakkaus heijastuisivat jumalanpalvelusyhteisössä entistä ehommin Kirkko Helsingissä – ihmistä varten -strategian mukaisesti.

www.virpikoskinen.fi

 

2. vaalisija: Arto Antturi

1. Olen Jumalan armosta helsinkiläinen 53-vuotias aviomies, isä ja tuore isoisä. Psalmitutkija, ekumeenikko. Ja basisti.

2. Merkityksellisyys ja ilo ovat minulle tärkeimmät johtamisen työkalut. Kysyn usein: ”Miten sinä haluaisit tämän tehdä?” Iloitsen, kun työtoveri tai vapaaehtoinen ottaa kopin ja lähtee toteuttamaan yhteistä ideaa. Olen toiminut johtajana nuoruudesta saakka mitä erilaisimmissa hankkeissa, viimeiset 10 vuotta työalajohtajana. Vaativa vapaaehtoistyön johtaminen on opettanut eniten.

3. Olisi väärin olla mainitsematta edesmennyttä isääni. Hän oli loistava saarnamies, rakasti Raamattua ja Jeesusta, josta se kertoo. Professorit Luther ja Veijola opettivat minut ymmärtämään Raamattua. Sanon silti Ignatius Loyola. Hengelliset harjoitukset kolahtivat jo parikymppisenä, mutta nyt alan ymmärtää niiden merkityksen. Ignatiuksessa kiehtoo johdonmukaisuuden ja suuren avomielisyyden yhdistelmä. Hän suhtautuu maailmaan kiinnostuneen myönteisesti ja haluaa oppia näkemään Jumalan kaikessa. Niin minäkin.

4. Haluan kehittää Pitäjänmäen seurakuntaa ravitsemalla sitä Sanalla, sopalla ja läsnäololla. Ovet pidetään auki mahdollisimman usein ja kaikille. Entisen hyvän hallinnointi ei riitä, vaan annan kykyni ja rohkeuteni uusiin avauksiin. Muun muassa koulujen kanssa on etsittävä aivan uudenlaista yhteistyötä. Loistavaa verkottumisen perinnettä haluan jatkaa.

www.artoantturi.fi

 

3. vaalisija: Tuire Huovinen-Westerlund

1. Olen ollut kirkon hommissa jo vuodesta 1983. Pari vuosikymmentä kului Porvoon suomalaisessa ja Vuosaaren seurakunnissa. Lähes kymmenen vuotta olin kansainvälisissä tehtävissä Suomen Lähetysseurassa. Viimeiset kolme ja puoli vuotta olen ollut kirkkoherrana Lapinjärvellä. Olen vaimo, neljän aikuisen lapsen äiti sekä taiteesta ja tarinoista kiinnostunut tyyppi.

2. Pomona olen helposti lähestyttävä. Osaan kuunnella ja haluan pitää yllä kiireettömyyden illuusiota. On tärkeää, että niiden ajatukset pääsevät esiin, jotka todella tietävät. Haluan tietää, mitä työntekijät ja seurakuntalaiset suunnittelevat ja haaveilevat. Parhaat toimintatavat syntyvät yhdessä. Arvostan avointa päätöksentekoa ja tiedotusta.

3. Teologian tohtori Martti Lindqvist (1945–2004) on vaikuttanut ajatteluuni paljon. Hän puolusti erilaisuutta ja kaikkien ihmisarvoista kohtelua. Hän kirjoitti elämän ydinkysymyksistä: rakkaudesta, surusta ja kuolemasta. Hänen mielestään elämän syvin merkitys on eläminen itsessään pitäen sisällään elämän haurauden ja ristiriitaisuuden. Kristinuskon keskuksessa on Kristuksen tarina.

4. Pitäjänmäen seurakunnassa on tehty hyvää työtä. Kaikesta hyväksi todetusta kannattaa pitää kiinni. Aika ja sen tuomat haasteet muuttuvat, joten myös innovaatioita tarvitaan. Parhaat ideat löytyvät, kun eri-ikäiset ja monenlaiset seurakuntalaiset ja työntekijät etsivät niitä yhdessä. Haluan olla johtamassa ja tukemassa sellaista prosessia.

Ehdokkaille järjestetään vaalipaneeli keskiviikkona 3.9. kello 19 Pitäjänmäen kirkolla. Sitä varten heille voi jättää kysymyksiä kirjallisina kirkkoherranvirastoon tiistaihin 2.9. kello 14 mennessä. Kysymyksiä voi esittää myös vaalipaneelissa.

tuirehuovinenwesterlund.wordpress.com

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.