null Kerettiläinen: Häävieraanvaraisuus

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Häävieraanvaraisuus

Kun kirkossa avioliittoa pidetään Jumalan lahjana, pihtailu häiden suhteen tuntuu oudolta.

Jos pappi vihkii avioliittoon pariskunnan, jolla kirkon käsityksen mukaan ei ole oikeutta kirkolliseen vihkimiseen, kyseessä lienee papin toimittama siviilivihkiminen.

Tällaisia pariskuntia on valtavasti. Kirkollinen vihkiminen edellyttää avioliiton yleisten edellytysten lisäksi, että vihittävien tulee olla rippikoulun käyneitä evankelis-luterilaisen kirkon jäseniä. Jos vain toinen vihittävistä täyttää nämä lisäedellytykset, tulee toisenkin olla jonkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen. Muuten ei kirkkohäitä heru.

Kun kirkossa avioliittoa pidetään Jumalan lahjana, tuntuu pihtailu häiden suhteen oudolta. Jos kaikin puolin avioliittokelpoiset henkilöt haluavat naimisiin hurskain luterilaisin menoin, miksi heiltä pitäisi se evätä, kun kerran yhteiskunta on kirkon papeille suonut oikeuden vihkiä kansalaisia avioliittoon.

Oudolta tuntuu myös se, että naimisiin päästäkseen on pakko osallistua jonkinlaiseen seremoniaan. Miksei avioliittoa voisi niin halutessaan rekisteröidä maistraatin verkkosivuilla?

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kerettiläinen: Kruununjalokivi

Puheenvuorot

Kun rippikoulusta on kulunut muutama vuosi, on melkein koko ikäluokan side kirkkoon ohuimmillaan.


Kerettiläinen: Kaappiliitto

Puheenvuorot

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.