null Kerettiläinen: Jäähyväiset Guggenheimille

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Jäähyväiset Guggenheimille

Etelärannan parkkipaikka edustaa puhtaimmillaan 1960-luvun muotokieltä, ja siellä käyskentelee kehittyvien hiippakuntien salomailla harvoin tavattava asfalttijäpikäs.

Kirkkohallituksessa iloitaan Guggenheimin kaatumisesta. Kirkon talon edustalla säilyy impivaaralaisuudesta kertova parkkipaikka.

Nyt haudotaan tämän kulttuurihistoriallisesti ja luontonsa puolesta arvokkaan tilan suojelemista. Edustaahan se puhtaimmillaan 1960-luvun muotokieltä, ja siellä käyskentelee kehittyvien hiippakuntien salomailla harvoin tavattava asfalttijäpikäs. Lisäksi Suomen pääkaupungin ja koko maan symbolina säilyy venäläisen keisarin rakennuttama ja saksalaisen arkkitehdin suunnittelema Tuomiokirkko.

Myös Töölössä riemu on suuri. Temppeliaukion kirkkoa hyödynnetään entistä tehokkaammin. Kaikkien helsinkiläisten rahoittamalla kirkolla turisteilta massia tahkoava seurakunta on muuttamassa rakennuksen ite-taiteen museoksi. Sen vetonauloja olisivat suomalaista muinaisuskontoa kuvastavat karhu- ja pihatonttuveistokset. Seurakunta pitää kirkossa vielä tuolloin tällöin messun täällä joskus vaikuttaneen kristinuskon muistoksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.