null Kerettiläinen: Jääkirkko

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Jääkirkko

Paavalin kirkon lätkäkirkon opetus: kirkkokuoro voidaan lopettaa tarpeettomana. Altot ja sopraanot uudelleenkoulutetaan cheerleadereiksi.

Kirkolla ja kiekolla on vain yhden kirjaimen ero, eikä Paavalin seurakunnassa edes sitä. Jääkiekon maailmanmestaruuskisojen ajaksi kirkkosali muutettiin kiekkosaliksi ja alttarista tehtiin kisastudio.

Jeesus oli otteluissa tapansa mukaan aina heikomman puolella, ja piru vahti jäähyaitiota. Sillä on semmoinen tapa: jos vain jotakuta jostakin voi syyttää ja vaatia rangaistusta ja moittia sormiensa läpi katsovaa tuomaria, niin vanha vihtahousu on aina ensimmäisten joukossa kiihottamassa koko porukkaa samaan kuoroon: Ristiinnaulitse, ristiinnaulitse!

Ehkä kiekonmenoista alkaa uusi kukoistus myös kirkonmenoissa. Lätkämeininki voisi epäilemättä elävöittää myös messuja. Kirkkokuoro voidaan lopettaa tarpeettomana: altot ja sopraanot uudelleenkoulutetaan cheerleadereiksi, porukan ainoa tenori ryhtyy makkaranmyyjäksi ja basso laskee kaljaa tuoppeihin kastemaljaan viritetystä hanasta.

Tämän kaiken innovoineen kirkkoherran kasukka nostettakoon peliuran päätyttyä roikkumaan kirkkosalin katosta.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kerettiläinen: Kirkko ja maaseutu

Puheenvuorot

Kotimaa-lehti ehdottaa yhteistyötä seurakuntalehtien kanssa. Linja on oikea.


Kerettiläinen: Asukasyhdistys

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Vappu lauantaiksi

Puheenvuorot

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.