null Kerettiläinen: Kirkon pitäisi mennä lakkoon

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Kirkon pitäisi mennä lakkoon

Postilakon edetessä joutuu väkisinkin pohtimaan sitä, että mitähän tapahtuisi, jos kirkko menisi lakkoon? Pahinta olisi tietysti se, jos vaikutukset jäisivät kuluttajalle samanlaisiksi kuin Postin lakossa: kukaan ei huomaisi mitään.

Vaan olisihan kirkon lakolla seurauksia. Esirukouspyyntöjen laatikko täyttyisi äärimmilleen, ja sumaa päästäisiin pahimmillaan purkamaan vasta tammi–helmikuussa. Kiireisimpien pyyntöjen kanssa kannattaisikin suunnata digi­palvelujen äärelle.

Virastojen henkilökunta olisi kyllä töissä, mutta kirkollisia toimituksia ei suoritettaisi. Joku rikkuripappi saattaisi yrittää lakon aikana päästä nopeasti vihkaisemaan, mutta onneksi lakkovahtien ripeä toiminta estäisi moiset operaatiot ennen papin aamenta. Muita töitä tehtäisiin esimiesvoimin eli nuorisopapin sijaan rippileirille saattaisi päästä teinejä kaitsemaan vaikka itse piispa!

Kirkon pitäisi kuitenkin tässä taloustilanteessa mennä ehdottomasti lakkoon. Ai miksi? No siksi, että siinä missä Posti menettää lakon aikana joka päivä rahaa, kirkolle lakko olisi mojova tienesti.

Kirkollisvero nimittäin naputtaa tuloa tasaisesti, lakosta huolimatta.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkko ja kaupungin jakeluhäiriöiden taustalla Postin jakajapula

Ajankohtaista

Osa lehden lukijoista Espoon ja Helsingin kantakaupungin alueella on saanut lehtensä myöhässä.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.