null Kerettiläinen: Merkillinen vuosi

Puheenvuorot

Kerettiläinen: Merkillinen vuosi

Juhlavuodesta puhuminen kertoisi kiusallisella tavalla, että olemme siirtyneet Lutherin edustamasta päivittäisen uudistumisen tarpeesta vanhan vartiointiin, pyhien käsitysten konservointiin.

Kirkko pyrkii olemaan poliittisesti korrekti kaikessa, poikkeuksena sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet, joita poljetaan jumaluusoppinein tekosyin. Korrektiuden huipentuma on käsillä oleva reformaation merkkivuosi.

Varma tapa päästä Kirkkohallituksen kerettiläisten mustalle listalle ja saada kirkkokahvien kera pannabulla on puhua uskonpuhdistuksen juhlavuodesta.

Juhlavuodesta puhuminen kertoisi kiusallisella tavalla, että olemme siirtyneet Lutherin edustamasta päivittäisen uudistumisen tarpeesta vanhan vartiointiin, pyhien käsitysten konservointiin. Uskonkappaleiden oikeaksi katsottuja tulkintoja säilytetään kirkkojen kellareissa, ja näitä reliikkejä kosketellaan silkkihansikkain pienten herraseurojen kesken. Reformaatio uskonpuhdistuksen sijaan puolestaan herättää mielikuvan, että Luther ja paavi aikoinaan vain kasvoivat erilleen, niin kuin nykyään ihmissuhteissakin saattaa käydä.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.