Kesäpäivä puistossa

Kesäpäivä puistossa

Mikä sen ihanampaa kuin viettää kesäpäivää ulkona yhdessä perheen tai kavereiden kanssa. Helsingissä leikkipuistoista löytää kahluualtaita, pelikenttiä, puistoruokailua ja yhdessäoloa.

https://www.youtube.com/watch?v=zah9CayzWWc&feature=youtu.beHelsinki on puistoja täynnä. Kauaksi ei tarvitse kotiovelta lähteä puiston tai viheralueen löytääkseen. Helsingissä on yhteensä 65 leikkipuistoa, joissa ohjattua toimintaa. Näiden lisäksi on yli 200 rakennusviraston ylläpitämää leikkipaikkaa.

Leikkipuistot ovat vaihtelevasti auki kesäisin. Kesäkuussa lähes kaikki puistot ovat auki, mutta heinä-elokuuksi moni puisto jää kesätauolle. Osa puistoista on kuitenkin auki läpi kesän, tarjoten lapsille ja perheille ohjattua toimintaa ja puistoruokailua.

Koululaisille ajanvietettä ja lämmin ateria

Auki olevissa Helsingin puistoissa järjestetään ohjattua toimintaa klo 9-17 välillä. Puolen päivän aikaan alle 16-vuotiaille tarjotaan ilmaiseksi lämmin ateria, joka on keitto, pataruoka tai puuro. Omat aterimet ja kippo tulee olla mukana, samoin juotava. Ruoka on tarjolla 12.30 asti.

Puistoruokailu on mahdollisuus jokaiselle kotona yksin viettävälle koululaiselle tulla syömään lämmin ruoka ja leikkimään kavereiden kanssa tai tutustua uusiin. Sää ja tarjottava ruoka vaikuttavat ruokailijoiden määrään, lisäksi on puistokohtaista käykö ruokailemassa enemmän koululaisia tai pieniä lapsia vanhempineen.

HELSINGIN LEIKKIPUISTOJEN AUKIOLON TILANNE KESÄLLÄ 2016:

Kesäkuussa auki yhteensä 56 leikkipuistoa.

Heinä-elokuussa auki koko kuukauden 27 ja vaihtelevasti 9 leikkipuistoa.

Koko kesän kiinni 7 leikkipuistoa johtuen piharemonteista, talon rakentamisesta ja saniteettitilojen puutteesta.

Helsingin leikkipuistot aakkosjärjestyksessä

Jaa tämä artikkeli: