null Kirjoituspyyntö: leskien kokemukset saattohoitoajasta

Puheenvuorot

Kirjoituspyyntö: leskien kokemukset saattohoitoajasta

Opiskelen teologiaa Helsingin yliopistossa. Olen tekemässä tutkimusta leskien kokemuksista puolison saattohoitoajasta. Työssäni sairaanhoitajana minua ovat koskettaneet saattohoidossa olevat ihmiset ja heidän läheisensä.

Tutkimusta varten pyydän sinua, joka olet menettänyt puolisosi alle viisi vuotta sitten, kirjoittamaan vapaamuotoisesti siitä, kuinka olet selvinnyt saattohoitoajasta. Mitkä asiat auttoivat selviytymään? Koitko myönteisiä, positiivisia tunteita saattohoidon aikana? Miltä tuntui menettää puoliso?

Kirjoittamalla tarinasi sinulla on mahdollisuus olla osallisena saattohoidon kehittämisessä. Tekstin pituudella ei ole väliä, voit kirjoittaa juuri sen verran kuin haluat.

Tutkimustani varten minun olisi hyvä saada tietää seuraavat taustatiedot: ikä, sukupuoli, uskonnollinen yhteisö, johon kuulut. Entä milloin puolisosi haudattiin? Minkä mittainen liitto teillä oli ja mitä muuta voit kertoa parisuhteestanne?

Käsittelen tietojasi ehdottoman luottamuksellisesti, siten ettei sinua tai läheisiäsi tunnisteta tutkimuksen tuloksista. Käytän kirjoituksia ainoastaan tutkimusaineistona.


Minna Ohlis

minna.ohlis@helsinki.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.