Kirkko kannustaa kortinpeluuseen
Korttipakka. Kirkkokorteilla voi testata omaa kirkkotietämystään. Kuva: Esko Jämsä

Korttipakka. Kirkkokorteilla voi testata omaa kirkkotietämystään. Kuva: Esko Jämsä

Kirkko kannustaa kortinpeluuseen

Helsingin seurakunnat jakavat kirkkopelikortteja messubongareille. Kolmessa Bongaa messussa käynyt messuvieras saa palkinnoksi Kirkkokortit-pakan, josta löytyvät kaikki Helsingin kirkot ja kappelit kuvan ja tietojen kanssa. Kirkkokorteilla voi testata tietoutensa Helsingin kirkoista ja vertailla kirkkoja.

Bongaa messu -hanke on Helsingin seurakunnissa järjestettävä vuoden kestävä kirkkokierros, jossa jokaisella seurakunnalla on yhtenä sunnuntaina oma nimikkomessunsa. Nimikkomessuissa voi tutustua eri seurakuntien jumalanpalveluselämään, kirkkoihin ja kerätä messuista käyntitarroja messupassiin.

Messupasseja saa seurakuntien virastoista ja kirkkojen auloista sekä Bongaa messu -tilaisuuksista. Messun jälkeen messupassiin voi saada tarran joko kirkon eteisessä tai messun jälkeen kirkkokahvilla.

Kirkkokortit on tarkoitettu sekä jo keväällä aloittaneille messubongareille, jotka voivat nyt jatkaa messukierrostaan, että uusille messuvieraille. Kevään viiden käyntikerran sääntöä on nyt helpotettu. Nyt kirkkopelikorttipakan saa jo kolmen käyntikerran jälkeen, joten vielä ehtii messuissa käymään.

Syksyn kuluessa on vielä 12 Bongaa messua, joista ruotsinkielisiä messuja on kaksi. Halutessaan kortteja voi kerätä useampia käymällä Bongaa messu -tapahtumissa toiset kolme kertaa.

Kirkkokortit on kuvittanut palkittu graafikko Lotta Nieminen ja suunnitellut mainostoimisto Dynamo.

Jaa tämä artikkeli: