Kirkko liikuttaa myös nuorten jääkiekon MM-kilpailuissa
Kuva: Mikko Mäkelä

Kuva: Mikko Mäkelä

Kirkko liikuttaa myös nuorten jääkiekon MM-kilpailuissa

Tänään Nuoret Leijonat kamppailevat MM-kullasta. Ennen finaalia voi käydä pelaamassa erän pöytäjääkiekkoa – kirkon osastolla.

”Tarkoituksena on olla siellä, missä ihmisetkin ovat. Nuorten jääkiekon MM-kisoissa on kuitenkin niin paljon ihmisiä”, kertoo Liikkuvan seurakunnan projektipäällikkö Janna Granholm.

Liikkuva seurakunta -projekti pystytti MM-kilpailujen alussa oman osastonsa Hartwall Areenalle. Osastolla on vieraillut paljon ihmisiä, joille kirkko ei ole entuudestaan kovin tuttu.

Osaston tarkoituksena on tarjota tekemistä erätauoille ja pelien väliin. Vetonaulaksi on noussut pöytäjääkiekkopeli. Isokokoisen pelin päällä on muovinen kupu. ”Kiekkoa voi lämätä lujaakin, sillä kupu pitää kiekon sisäpuolella”, kuvailee Granholm.

Granholmin mukaan varsinkin MM-kilpailujen alkupelien aikana pöytäjääkiekko keräsi paljon lapsiyleisöä. Silloin aika kului pelaajia kannustaessa ja toisaalta varmistaessa sitä, että kaikki pääsevät vuorollaan pelaamaan.

Moni katsojista vaihtaa myös muutaman sanan osaston vetäjien kanssa. ”On tärkeää, että on ihmisiä, joilla on aikaa jutella tuollaisessakin ympäristössä. Monet halusivat tulla juttelemaan ja saimme paljon positiivista palautetta”, sanoo Granholm.

Mikä on Liikkuva seurakunta?

”Liikkuva seurakunta on syntynyt sellaiseen tarpeeseen, että seurakunnissa paljon istutaan ja istutetaan ihmisiä”, kuvailee projektipäällikkö Janna Granholm. Projektissa pyritään tuomaan lisää liikettä seurakunnan työntekijöiden ja seurakuntalaisten elämään.

Esimerkiksi osa jumalanpalveluksista voidaan järjestää ortodoksisen kirkon tapaan seisten. Toisaalta messun voi siirtää sään salliessa myös metsään.

Kolmivuotisen projektin viimeinen vuosi pyörähti nyt käyntiin. Projektissa on mukana 10 pilottiseurakuntaa eri puolilta Suomea.

Projektin myötä esimerkiksi Sipoossa on juostu kirkkoa ympäri ja Lapualla järjestetty perheiden liikuntatapahtumia. Iissä on puolestaan pidetty puistopyhäkouluja ja nuoret ovat ulkoiluttaneet vanhuksia.

”Kirkko ja liikunta eivät ole asioita, jotka ihmiset liittäisivät toisiinsa. Ihminen on kuitenkin henkinen, hengellinen ja fyysinen kokonaisuus. Olennaista on eri osien tasapaino. Fyysisyys on aivan yhtä tärkeää kuin hengellisyys”, toteaa Granholm.

Liikkuvasta seurakunnasta vastaa Suomen NMKY:n urheiluliitto yhteistyössä Kirkkohallituksen, Suomen Ladun, Suomen Iceheartsin ja Valon kanssa.

Lue lisää Liikkuvan seurakunnan verkkosivuilta.

Jaa tämä artikkeli: