Kirkko muuntuu lounaspaikaksi
Maittava ateria. Heli Bordi söi kirkkolounaan Tapiolan kirkon ruokalassa veljentyttäriensä 3-vuotiaan Viljan ja 5-vuotiaan Martan kanssa.

Maittava ateria. Heli Bordi söi kirkkolounaan Tapiolan kirkon ruokalassa veljentyttäriensä 3-vuotiaan Viljan ja 5-vuotiaan Martan kanssa.

Kirkko muuntuu lounaspaikaksi

Makkarakeiton tuoksu toivottaa kävijän tervetulleeksi Tapiolan kirkkoon. Edullinen kirkkolounas saa kiitosta.

Ponnaripäinen yksivuotias Vilma Ilvesniemi nauraa leveästi kaikilla neljällä hampaallaan ja tunkee juustoleipää suuhunsa. Makkarakeittolautanen on lähes tyhjä. Äiti Saara Ilvesniemi kehuu ruokaa vauvankin puolesta.
Pöytäseurana on kaksi yksivuotiasta äiteineen, Laura Kahala poikansa Vilho Turtiaisen kanssa sekä Tiina Luoma taaperonsa Aapo Rönkön kanssa. Kirkon vauvamuskari on juuri päättynyt.
”Ihan mahtavaa tulla muskarista suoraan valmiiseen pöytään. Ei tarvitse mennä heti kotiin laittamaan ruokaa ja syöttämään lasta”, Kahala kertoo.

Pian Vilho jo nukahtaakin syliin. Jälkiruokapannarit jäivät tällä kertaa väliin. Seuraavana tiistaina uusintakierros, äidit tuumivat.
Maukasta kotiruokaa on tarjolla Tapiolan kirkossa joka tiistai. Kirkko muuttui lounasruokalaksi helmikuun puolivälissä. Tänään on tarjolla mausteista makkarakeittoa ja gluteenitonta lasagnea, jälkiruuaksi gluteenitonta pannukakkua mansikkahillon kera. Ruokaa varataan 80 syöjälle. Kirkon emäntä Leena Anttonen on mielissään, kun seurakuntasali täyttyy ruokailijoista.
Seurakunnan sponsoroiman aterian hinta on houkutteleva, neljä euroa. Hintaan kuuluu pääruoka, leipä, juusto, maito ja vesi sekä jälkiruoka, mutta ei kahveja. Työntekijät eivät saa ostaa halpalippuja, vaan heillä on omat, kalliimmat ruokaliput.
Ennen ruokailua kirkossa pidetään keskipäivän lyhyt hartaus, jonka toimittaa tänään pastori Seppo Holm. Hartauteen osallistuu vajaat 20 henkeä, mutta ruokasaliin syöjiä ilmaantuu 62. Diakonissa Kaija Aspholm myi sen verran ruokalippuja kollegansa Merita Hietasen kanssa.

Ruokasalissa hankkiudutaan ensin pöytiin, lauletaan ruokalaulu ja sitten päästään noutopöydän äärelle.
Ikkunapöydässä ruokailevat Saimi Metsäpelto, Kaino Kraft, Erkki Berg ja Ritva-Liisa Koskela kehuvat ruuan makua ja hintaa. Heistä on hienoa lähteä kirkolle syömään ja rupattelemaan. Metsäpelto kiittelee myös sitä, että kaikki on gluteenitonta.
”Se on harvinaista ja minulle tärkeää”, hän korostaa.
Kirkkoneuvostoon kuuluva yrittäjä Berg kehuu ruokailua loistojutuksi.
”Tämä olisi pitänyt toteuttaa jo paljon aikaisemmin”, hän toteaa.
Erkki Bergin mielestä järjestelyjä voisi vielä parantaa. Hän yhdistäisi kirkkolounaan ja päivähartauden seurakuntasaliin, jotta kävijöiden ei tarvitse vaeltaa kirkon ja seurakuntasalin väliä.
Kiitoslaulu jää lopussa laulamatta, kun ruokailu päätyy vapaaseen tahtiin. Osalle rouvista alkaa iltapäivällä Äiti Teresan peittokerho.
Tuusulassa asuva Heli Bordi on tuonut veljensä lapset tiistaina kokoontuviin seurakunnan kerhoihin. Nuoremman Viljan kerho kokoontuu aamupäivällä ja vanhemman Martan kerho iltapäivällä. Siinä välissä on pitänyt ehtiä lasten kanssa kotiin laittamaan ruokaa. Kirkkolounaan ansiosta kiire jäi pois.
”Meille tämä on suuri helpotus. Lapset tykkäsivät ruoasta ja olivat selvästi rauhallisempia”, Bordi kertoo.
 

Kirkkolounasta tarjoillaan Tapiolan kirkolla joka tiistai kello 12.15, hinta neljä euroa. Tervetuloa!

Jaa tämä artikkeli: