null Kirkko Vantaalla rahoittaa taas syrjintää

Puheenvuorot

Kirkko Vantaalla rahoittaa taas syrjintää

Vantaan yhteinen kirkkovaltuusto päätti 1. joulukuuta äänin 32–14 jatkaa syrjintää harjoittavien lähetysjärjestöjen rahoittamista entiseen tapaan. Kirkon jäseninä ja luottamushenkilöinä kummeksumme sitä välinpitämättömyyttä, jolla valtuustomme enemmistö suhtautuu syrjinnän aiheuttamiin kärsimyksiin Suomessa ja ulkomailla.

Kirkkomme seitsemästä virallisesta lähetysjärjestöstä neljä ei kelpuuta naisia papeiksi. Viisi järjestöä suhtautuu torjuvasti seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien ihmisten parisuhteisiin ja kieltäytyy palkkaamasta tällaisia ihmisiä. Ulkomailla järjestöt levittävät rahoituksemme turvin homovastaisia oppeja, jotka heikentävät jo sorrettujen ihmisten asemaa.

Helsingissä syrjivien järjestöjen rahoitus on jo lopetettu. Naapurikaupungissa Vantaalla tilanne on toinen. Myös muualta Suomesta virtaa rahaa kyseenalaisille järjestöille niin kauan kuin kirkkohallitus pitää järjestöt virallisten järjestöjen listalla välimättä siitä, miten ne tosiasiassa toimivat.

Toivomme, että tavalliset kirkon jäsenet koko Helsingin hiippakunnassa ottaisivat näkyvämmin kantaa siihen, miten he haluavat kirkollisverovarojaan käytettävän: syrjinnän ylläpitämiseen vai sen poistamiseen. Me luottamushenkilöt jatkamme taistelua paremman kirkon puolesta, mutta tarvitsemme seurakuntalaisten tukea. Emme usko, että valtaosa vantaalaisistakaan haluaa jatkaa naisten ja homojen syrjinnän rahoittamista kirkon varoilla.

Johanna Korhonen
Eve Rämö
Sari Roman-Lagerspetz
kirkon luottamushenkilöitä, Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.