null Kirkko vetää pysäköintikiellosta huolimatta

Uusi järjestely. Turistit ovat joutuneet tänä kesänä kävelemään Kampista Temppeliaukion kirkkoon, koska turistibussit eivät saa enää pysäköidä kirkon edustalla.

Uusi järjestely. Turistit ovat joutuneet tänä kesänä kävelemään Kampista Temppeliaukion kirkkoon, koska turistibussit eivät saa enää pysäköidä kirkon edustalla.

Kirkko vetää pysäköintikiellosta huolimatta

Temppeliaukion kirkon turistimäärät ovat pysyneet lähes ennallaan, vaikka turistibussit eivät ole voineet enää pysäköidä kirkon edustalla. Kirkossa käy vuosittain 400 000–500 000 turistia.

Helsingin kaupunki päätti viime syksynä kieltää pysäköinnin paikassa, koska osa alueen asukkaista valitti bussien aiheuttamista liikenne- ja ympäristöhaitoista.

– Pelkäsimme, että turistien määrä laskisi merkittävästi, mutta yllättävän hyvin ihmiset ovat jaksaneet kävellä Kampin Autotalolta saakka. Yhtenä tekijänä siihen, että turisteja on riittänyt, on luultavasti se, että Helsingissä käyvien risteilymatkustajien määrä on jälleen kasvanut, sanoo Temppeliaukion kirkon pääopas Veikko Laitinen .

– Muutama turistibussifirma kuitenkin on jättänyt kirkon tänä kesänä pysäköintikiellon takia kokonaan väliin. Osa taas on pidentänyt kävelyyn kuluvan ajan vuoksi vierailuaikaa kirkossa.

Laitisen mukaan nykyisestä järjestelystä on tullut oppailta jatkuvasti valituksia. Närää aiheuttaa myös se, että Autotalon edustalle Eteläiselle Rautatiekadulle on varattu busseille vain kymmenkunta parkkipaikkaa. Ne eivät riitä 100–200 bussille päivässä.

– Helsinki Expertin busseilla on vakituiset paikat Runeberginkadulla lähempänä kirkkoa. Jos niissä on tilaa, myös muut bussit pysäköivät kadun varrella.

Bussit voivat lisäksi pysähtyä Fredrikinkadun ja Arkadiankadun kulmauksessa jättämään ja ottamaan matkustajia, mutta niiden pysäköinti kadulla on kielletty.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.