null Kirkkohallitukseen tehtiin pommiuhkaus

Kirkkohallitus muutti Eteläranta 8:aan vuonna 2014.

Kirkkohallitus muutti Eteläranta 8:aan vuonna 2014.

Kirkkohallitukseen tehtiin pommiuhkaus

Viestissä uhattiin räjäyttää kirkkohallituksen rakennus ja puukottaa henkilöstöä.

Kirkkohallituksen rakennus uhattiin viime viikolla räjäyttää.

Kirkon tiedotuskeskus sai keskiviikkoaamuna 17.2. uhkausviestin, jossa uhattiin polttaa ja räjäyttää Suomen evankelisluterilaisen kirkon kirkkohallituksen Etelärannassa sijaitseva toimitalo. Iskulle annettiin aikaraja samalle päivälle. Viestissä uhattiin myös puukottaa työntekijöitä.

Viestissä todettiin, että uhkauksia ei toteuteta, mikäli kirkko kirjoittaa nettisivuillaan olevansa väärässä ja Rajat kiinni -liikkeen olevan oikeassa. Mikään uhkauksista ei toteutunut.

Uhkaajan mukaan kirkko on hylännyt Jumalan ja Suomen kansan. Uhkaaja kritisoi myös naispappien toimintaa ja kirkon sateenkaarityötä. Hänen mukaansa kirkko tuomitsee maahanmuuttokriittiset rasisteiksi. Kirjoittaja myös kysyi, ovatko Jumala ja Allah kirkolle sama asia.

Helsingin poliisi tutkii, kuka uhkausviestin on lähettänyt.

– En pidä tätä kovin varteenotettavana uhkauksena. Yleensä tällaiset ovat enemmän sekopäiden tekemiä uhkauksia, kertoo rikosylikonstaapeli Petri Jehkonen Helsingin poliisista.

Kirkkohallituksen turvatoimia on uhkauksen jälkeen kiristetty. Talon ulko-ovet on pidetty suljettuina, ja työntekijöitä on pyydetty huolehtimaan siitä, ettei asiattomia ulkopuolisia henkilöitä pääse rakennuksen sisälle.

Täydennys 25.2. kello 13.00: Uutiseen lisättiin maininta uhkauksen ehdoista. Uutisessa sanottiin aiemmin, että uhkaajan mukaan Jumala ja Allah eivät ole sama asia. Uhkaaja kysyi, ovatko Jumala ja Allah kirkolle sama.

Täydennys 25.2. kello 13.35: Poliisin kommentti lisätty.

Jaa tämä artikkeli: