Kirkkohallituksen tarkistettava kolehtikohteensa

Kirkkohallituksen tarkistettava kolehtikohteensa

Artikkeli Taistelu Israelista (K&k 28.5.) pyrkii tuomaan tasapuolisuutta raportointiin Lähi-idän kriisitilanteesta, jossa monet näkevät yksipuolisesti vain Israelin syylliseksi.

Kirkon Ulkomaan (KUA) avun nettisivuilla sanotaan, että ”kauan jatkunut miehitys on vahingollinen sekä Israelille että palestiinalaisille”. Miksi se ei ollut vahingollista silloin, kun Jordania ja Egypti miehittivät Länsirantaa ja Gazaa?

Myös kristittyjen vainoista kirjoitetaan liian vähän. Vainot tapahtuvat suurimmaksi osaksi muslimimaissa. Kolme vuosikymmentä tilannetta seuranneena olen hyvin tietoinen siitä, ettei Israelillakaan ole aina puhtaat jauhot pussissa. Kyseessä on silti pieni juutalaisvaltio, jonka väkiluku ja pinta-ala ovat vain murto-osa sitä ympäröivistä vihamielisistä muslimidiktatuureista. Siksi Israel elää ikään kuin jatkuvassa sotatilassa.

On helppo etsiä ihmisoikeusrikkomuksia demokraattisen maan rajoilla, jos tekee vielä välillisesti yhteistyötä terroristijärjestöjen kanssa, mutta paljon helpompi niitä olisi löytää Israelin naapurimaista.

Miksi KUA ei lähetä tarkkailijoita Syyriaan, Iraniin, Sudaniin tai Nigeriaan? Kotimaa-lehti kertoi kyllä pari viikkoa sitten (15.5.), että Somaliassa KUAtukee sharia-koulutusta, jossa muslimit keskustelevat islamilaisen lain oikeasta tulkinnasta. Kysyn vain: Onko EAPPI-toiminta ja shariakoulutus sellaista ulkomaan apua, jota Suomen kirkkokansa kolehtivaroillaan joutuu tukemaan? Eiköhän kirkkohallitus voisi miettiä kolehtikohteitaan tarkemmin? Tiedän monia, jotka ovat syystäkin lopettaneet KUA:n tukemisen.

Seppo S. Kosonen
pastori, Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli: