Kirkkohallitus palkitsi Alppilan lauantaibrunssin

Kirkkohallitus palkitsi Alppilan lauantaibrunssin

Kallion seurakunnan lauantaibrunssi on saanut Kirkkohallituksen 70-vuotisjuhlapalkinnon. Kirkkohallitus palkitsi jokaisesta hiippakunnasta hankkeen, joka rohkaisevalla ja esimerkillisellä tavalla kehittää seurakunnan toimintaa.

Kallion seurakunnan kirkkoherra Teemu Laajasalon mukaan palkinto on kunnianosoitus koko Kallion seurakunnalle:

-Se, että kirkon ylin keskushallinto haluaa tukea meitä on hienoa. Se on osoitus siitä, että vaikka brunssi-idea on uudenlainen ja luova, se kuitenkin on kirkon perusnäkemyksen mukainen, Laajasalo kommentoi.

Alppilan kirkossa järjestettävä brunssi on tarjonnut nälkäisille viikonlopunviettäjille ruokaa tämän vuoden alusta lähtien. Idea brunssiin lähti Agricolan kirkossa toteutetusta kokeilusta.

- Agricolan kirkossa järjestimme ensin pari koebrunssia ja sitten Alppilan alueen muutamien äitien kanssa innostuimme ajatuksesta, että joka lauantai olisi lapsiperheystävällinen ja tasokas brunssi, Laajasalo kertoo.

Brunssissa yhdistyvät Laajasalon mukaan ihmisistä kiinnostuminen, yhdessä syöminen sekä heikkojen tukeminen. Osa brunssin tuotosta menee hyväntekeväisyyteen. Brunssi on saanut tähän mennessä hyvän vastaanoton.

- Palaute on ollut erittäin innostunutta. Tulkaa maistamaan niin ymmärrätte miksi!  Laajasalo kehottaa.

 

teksti: Petra Raivonen

kuva: Harri Hemmilä

 

 

Jaa tämä artikkeli: