null Kirkoissa kävi väkeä juhannuksena

Kirkoissa kävi väkeä juhannuksena

Vaikka kaupunki hiljenee huomattavasti juhannuksena, kirkot eivät ole kiinni.

Useimmissa kirkoissa pidettiin jumalanpalvelus sekä lauantaina että sunnuntaina. Kotimaa.fi -sivuilla Korson pappi Antti Kupiainen herätti kysymyksen, onko tämä järkevää resurssointia seurakuntien kannalta.

– No jos järjellä ajateltaisiin, ei pidettäisi kuin jouluna jumalanpalvelukset, naurahtaa Lauttasaaren seurakunnan ylivahtimestari Seppo Kataila. Pyhätöissä oli kaksi pappia, kanttori ja vahtimestari molempina päivinä.

Silti Lauttasaaressa kävi lauantaina kirkossa 45 ihmistä ja sunnuntaina 32. Molempina päivinä nautittiin vielä kirkkokahvit, kuten joka pyhä Lauttasaaressa. Suurin osa kävijöistä jäi kahville rupattelemaan.

Vuosaaren kirkko löi omat juhannusennätyksensä, sillä juhannuspäivän jumalanpalvelukseen tuli 89 ihmistä ja sunnuntaina 74. Herttoniemen kirkon pihakalliolle saapui 30 henkilöä juhannuskirkkoon lauantaina ja sunnuntaina sisätiloihin 38, enemmän kuin viime vuonna.

Temppeliaukion kirkon sanajumalanpalvelukseen lauantaina tuli vain 23 ihmistä, mutta sunnuntain messuun 68. Pakilan kirkossa kävi lauantaina 20 ihmistä, sunnuntaina 40.

– Viikin kirkossa kävijöitä oli vähän, lauantaina 17 ja sunnuntaina 34. Tavallisena pyhänä 50 on aika tavallinen määrä, välillä on ollut satakin, kertoo vahtimestari Seija Hulkkonen.

Suurella Malmin seurakunnalla on lukuisia kirkkoja Viikin kirkon lisäksi, ja ensi juhannuksena aiotaan viettää messu vain Malmin kirkossa ja järjestää kuljetus muilta alueilta.

Jaa tämä artikkeli: