null Kirkolliskokoukseen 62 miestä ja 34 naista

Kirkolliskokoukseen 62 miestä ja 34 naista

Edustajista 30–39-vuotiaita on seitsemän, 40–49-vuotiaita kaikkiaan 26 edustajaa, 50–59-vuotiaita 28 ja yli 60-vuotiaita kaikkiaan 33 edustajaa. Saamelaisten edustaja valitaan myöhemmin.

Uusien edustajien keski-ikä on 53 vuotta. Viime kirkolliskokousvaaleissa vuonna 2008 valittujen edustajien keski-ikä oli 55 vuotta.

Toukokuussa alkavalle kirkolliskokouksen neljävuotiskaudelle valittiin kaksi alle 30-vuotiasta nuorta.

Helsingin hiippakunnasta valittiin kirkolliskokousedustajaksi 26-vuotias Katri Korolainen-Virkajärvi sekä Oulun hiippakunnasta Kemijärveläinen 27-vuotias Janne Kaisanlahti.

Nuorten Keskuksen pääsihteeri Eija Kallinen sanoo Kotimaa24.fi-uutisten haastattelussa, että hän ei ole täysin tyytyväinen tulokseen. Tavoitteena oli saada jokaisesta hiippakunnasta ainakin yksi alle 30-vuotias ehdokas läpi. Kallinen uskoo kuitenkin, että kaikilla kirkolliskokousedustajilla on kosketuspintaan seurakuntien lapsi- ja nuorisotyöhön esimerkiksi oman työn, lasten tai lastenlasten kautta.

Nuoria oli ehdolla tänä vuonna maallikkovaaleissa 33 ja pappisvaaleissa 18 eli yhteensä 51 nuorta.  Kirkolliskokousvaaleissa ehdokkaita oli yhteensä 777.

Kirkolliskokousedustajien mielestä kirkon työssä tulee erityisesti painottaa kirkkojen välistä yhteyttä ja ekumeniaa sekä lapsiperheiden ja nuorten parissa tehtävää työtä.

Valittujen mielestä seurakuntien toimintamahdollisuudet turvataan parhaiten kehittämällä yhteisöllisyyttä ja vapaaehtoistoimintaa.

Kirkon keskushallinnon uudistamista piti ehdokkaista tärkeimpänä säädöshankkeena 30 prosenttia, valituista 55 prosenttia.

Suurin osa edustajista näkee, että seurakunnan ja kirkon jäsenyyden on osa suomalaista identiteettiä ja perinnettä.

Valittujen edustajien painotukset käyvät ilmi kirkolliskokousehdokkaille tehdystä ehdokasesittelysivuston kyselystä sakasti.evl.fi/ehdokkaat.

Sakastin sivustolta käyvät ilmi myös äänestysprosentit hiippakunnittain. Lähes kaikissa hiippakunnissa maallikkojen äänestysaktiivisuus oli selvästi pappien äänestysaktiivisuutta suurempi. Porvoon hiippakunnassa papit kuitenkin äänestivät maallikkoja enemmän.

ESPOON HIIPPAKUNTAVALTUUSTO:

Espoon hiippakuntavaltuustoon valitut maallikot:

Tuula Karhunen Hyvinkää, Heikki Sorvari Espoo, Liisa Äikäs Nurmijärvi, Pentti Aspila Vihti, Eero Ahonen Tuusula, Rauno Saarnio Mäntsälä, Tarja Tallqvist Espoo, Hilkka Ranta Lohja, Kirsi Rostamo Espoo, Hanna Graeffe Järvenpää, Juhana Malme Espoo, Jaakko Rahja Kirkkonummi, Pentti Sorsa Kerava ja Sari Savela Espoo.

Hiippakuntavaltuustoon valitut papit:

Marko Autio Espoo, Tarja Seppänen Järvenpää, Panu Pihkala Kirkkonummi, Antti Malinen Espoo, Sini Hulmi Espoo, Tuomas Antola Mäntsälä ja Kari Latvus Järvenpää.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.