null Kirkolliskokous pohti vihkimisestä luopumista

Kirkolliskokous kokoontui keväällä Turun kristillisellä opistolla. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Kirkolliskokous kokoontui keväällä Turun kristillisellä opistolla. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Ajankohtaista

Kirkolliskokous pohti vihkimisestä luopumista

Myös seurakuntavaalien kehittäminen ja pappien missiologinen tuntemus herättivät keskustelua.

Kirkon ylin päättävä elin, kirkolliskokous, käsitteli viime viikolla muun muassa edustaja-aloitteita. Kirkolliskokous keskusteli vilkkaasti edustaja Risto Tuorin aloitteesta, jossa ehdotetaan selvityksen tekemistä avioliittoon vihkimisestä luopumisesta. Puheenvuoroja käytettiin 60.

Monissa puheenvuoroissa korostettiin, että keskustelu uuden avioliittolain vaikutuksista kirkkoon on tärkeää. Kirkolliskokous päätti äänestyksen tuloksena lähettää aloitteen yleisvaliokuntaan.

Seurakuntavaalien kehittämistä koskeva aloite lähetettiin myös yleisvaliokuntaan. Aloitteessa esitetään, että luotaisiin sähköinen järjestelmä, jonka avulla olisi mahdollista esimerkiksi tulostaa ennakkoäänestyksen lähetekirje sekä tehdä seurakunnan vaaliluetteloon merkintä äänioikeuden käyttämisestä ennakkoon.

Myös aloite "Kirkon virkaan valmistuvilta edellytettävä missiologian tuntemus" lähetettiin yleisvaliokuntaan. Aloitteessa ehdotetaan kirkon ryhtyvän toimenpiteisiin sen varmistamiseksi, että tulevaisuudessa jokaisella kirkon virassa toimivalla papilla ja nuorisotyönohjaajalla on perustiedot missiologiasta eli lähetystyön tutkimuksesta. Myös pappisvirkaan vihittäviltä edellytettäisiin missiologian opintoja.

Kirkolliskokous kokoontuu seuraavan kerran 8.–11. marraskuuta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.