null Kirkon humanistit väärentävät Raamatun synti-käsitettä

Puheenvuorot

Kirkon humanistit väärentävät Raamatun synti-käsitettä

Helsingin ja Vantaan seurakunnilla oli niin sanotussa Pride-kulkueessa ensimmäistä kertaa oma rekka (Kirkko ja kaupunki 7.7.). Tällä teollaan kirkon humanistit saavat asian näyttämään siltä, että Helsingin ja Vantaan seurakunnat kaikkineen yhtyvät heidän käsitteiden väärentämiseensä. "Pride" on suomeksi "ylpeys", mutta tässä on "häpeä heidän kunniansa" (Fil. 3:19).

Rekan kyljessä on kupla, jossa lukee: "Minä olen se, joka olen." Siinä on lainattu Toisen Mooseksen kirjan kohtaa, jossa Jumala puhuu itsestään. Tässä se näyttää ihmisen puheelta itsestään, mikä pyrkii oikeuttamaan synnissä pysymisen. Se on eräänlainen väärentämisen ennätys.

Rekassa kuljetettu arkkipiispa Mäkisen pahvikuva herätti hurraahuutoja. Toivottavasti Mäkinen muistaa Jeesuksen sanat vuorisaarnassa: "Voi teitä, kun kaikki ihmiset puhuvat teistä hyvää! Samoinhan tekivät heidän isänsä väärille profeetoille."

Jos Raamatun synti-käsitteen korvaaminen käsitteillä "suuntautuminen" ja "erilaisuus" on asiallisen tiedon levittämistä eikä väärentämistä, niin Seppo Simola totisesti ansaitsi Setan myöntämän palkinnon.

Juhani Alesaro

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.