null Kirkon kesä täynnä tapahtumia: lintubongausta, saunomista ja moottoripyöräilyä

Tampereella vihkimisiä on järjestetty Näsinneulassa. Helsingissä pääsee vihittäväksi Lauttasaaren tai Kulosaaren kirkon torniin. Kuva: Tampereen seurakunnat / Hannu Jukola

Tampereella vihkimisiä on järjestetty Näsinneulassa. Helsingissä pääsee vihittäväksi Lauttasaaren tai Kulosaaren kirkon torniin. Kuva: Tampereen seurakunnat / Hannu Jukola

Hyvä elämä

Kirkon kesä täynnä tapahtumia: lintubongausta, saunomista ja moottoripyöräilyä

Valomerkki kokosi pääkaupunkiseudun seurakuntien toinen toistaan yllättävämpiä kesätapahtumia.

Jos oma kulta on jo löytynyt, seurakunnat tarjoavat helppoja tilaisuuksia mennä naimisiin. Kallion kirkossa solmitaan avioliittoja urakalla keskiviikkona 1.6. Vihkiaikoja on tarjolla kello 20–22.30 puolen tunnin välein.

Rohkeimmat pariskunnat voivat kiivetä vihkimisen jälkeen kirkon kellotorniin kuvattaviksi. Tarjolla on myös kakkukahvit kirkkosalissa.

Kulosaaren ja Lauttasaaren kellotorneissa pääsee puolestaan naimisiin lauantaina 18.6. Vieraita ei torniin mahdu kovin montaa, joten vihkimistilaisuus on hyvin intiimi.

Lue lisää Kallion ja Kulosaaren kirkon vihkitapahtumista. Lauttasaaren kirkon tapahtumasta saa lisätietoja Annette Markkuselta puhelimitse 09 2340 4303 tai sähköpostilla annette.markkunen@evl.fi.


Motoristihengessä tiekirkkoja kiertämään

Keskiviikkona 1.6. moottoripyörien omistajien kannattaa suunnata menopelillään Alppilan kirkolle. Silloin kirkolta lähtee kesän ensimmäinen tiekirkkokierros.

Pyörien selässä suunnataan ensin Porvoon tuomiokirkolle ja sitten Sipooseen Vanhalle kirkolle. Motoristien tapaan lounas nautitaan huoltoaseman hampurilaisravintolassa.

Matka jatkuu Vantaan Pyhän Laurin kirkolle ja kierros päättyy Kallion kirkolle. Kesän toinen kierros ajetaan puolestaan Tampereen seudun maisemissa.

Lisätietoja kierroksista löytyy Tiekirkkojen sivuilta.


Talviturkki pois seurakunnan saunassa

Espoossa Matinkylän edustalla Stora Blindsundissa sauna lämpiää joka keskiviikko 25.5.–31.8. välillä. Parillisilla viikoilla saunaan pääsevät molemmat sukupuolet. Parittomat on tarkoitettu vain naisille.

Soutuvene noutaa saunojat Nuottaniemen venesataman itäreunan pienemmästä laiturista. Saarivierailu maksaa 3 euroa.

Naiset pääsevät saunaan myös Hvittorpin leirikeskuksessa maanantaina 6.6., tiistaina 21.6. ja maanantaina 15.8. kello 18–21. Saunan jälkeen tarjolla on myös iltapala ja hartaus.

Kurkkaa ilmoittautumisohjeet ja lisätiedot Olarin ja Leppävaaran seurakuntien sivuilta.

Helsingin Tuomiokirkon portailta bongataan sunnuntaina 5.6. lintuja. Kuva: Kirkon kuvapankki / Aarne Ormio

Pyhänä bongataan lintuja Tuomiokirkolla

Helsingin Tuomiokirkon portailta bongataan sunnuntaina 5.6. lintuja. Kaikki halukkaat voivat kokoontua Senaatintorin puoleiselle ylätasanteelle kello 6–10 välillä.

Pyhäaamuna on mahdollista havaita myös yllättäviä lajeja ydinkeskustassa. Viime vuonna tapahtumassa nähtiin kaakkureita, sepelhanhia, merikotka ja kivitasku.

Tapahtumaan voi ottaa mukaan omat kiikarit tai kaukoputken. Järjestäjät ottavat mukaansa myös kaukoputkia ja auttavat lajien tunnistamisessa.

Lisätietoja tapahtumasta löytyy Helsingin Tuomiokirkkoseurakunnan sivuilta.

Taidetta hengen pelastavasta haavalangasta

Mielenterveyshoitaja Cia Karlsson alkoi askartelemaan lääkkeistä ja niiden läpipainopakkauksista taidetta parikymmentä vuotta sitten. Sillä tiellä hän on edelleen. 

Karlssonin töitä on näytteillä Oulunkylän kirkon galleria-kahvila Aulassa 7.8. saakka. Taideteokset on valmistettu materiaaleista, joilla pelastetaan ihmishenkiä.

Näytteillä on rukousnauhoja, jotka on tehty samanlaisella langalla kuin kirurgit korjaavat jänteitä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Tarkista näyttelyn aukioloajat Oulunkylän seurakunnan sivuilta.

Jaa tämä artikkeli: