null Temppeliaukion kirkon pääsymaksu on liian pieni

Puheenvuorot

Temppeliaukion kirkon pääsymaksu on liian pieni

Temppeliaukion kirkossa on vuoden alusta alkaen otettu käyttöön kolmen euron pääsymaksu muille kuin Töölön seurakunnan jäsenille. Kirkko on yksi Helsingin merkittävimpiä nähtävyyksiä – esimerkiksi TripAdvisor-sivustolla se on kaupungin toiseksi suosituin kohde heti Suomenlinnan jälkeen. Kirkkoherra Auvo Naukkarisen mukaan 450 000 euron tuotoilla on tarkoitus kattaa turistien palvelemisen kustannuksia ja samalla hieman rajoittaa matkailijamääriä.  

Onko juuri kolmen euron pääsymaksu perusteltu? Vaihtorahakolikoiden käsitteleminen työllistänee oppaita selvästi aikaisempaa enemmän. Jo tämän valossa voi kysyä, miksei pääsymaksuksi ole asetettu esimerkiksi 10 euroa. Lisähinnalla matkailija saisi nopeampaa palvelua ja vaikkapa laadukkaan esitteen.  

Koska kolmen euron pääsymaksu ei näytä vaikuttavan matkailijamääriin, voisi hinnankorotus tuoda kirkolle yli miljoonan euron lisätulot. Mikäli korkeampi hinta vähentäisi vierailijoita, helpottaisi tämä kirkkoherran toiveiden mukaisesti seurakunnan toimintaa. 

Matkailijoiden näkökulmasta 10 euron pääsymaksu voisi tuntua jopa luonnollisemmalta kuin kolme euroa. Vaikka Temppeliaukion kirkko on Helsingin ainoa maksullinen kirkko, ulkomailla pääsymaksu ei ole mitenkään poikkeuksellinen. Lontoon suosituimmissa kirkoissa saa pulittaa yli 20 euron sisäänpääsymaksun.

Nimim. "Huolestunut ex-töölöläinen"

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.