null Kirkon toimintaa tarvitaan kaiken ikäisille

Kirkon toimintaa tarvitaan kaiken ikäisille

Hyvä Tipi (K&k 5.8.). En arvostellut sitä, että on nuorisotoimintaa ja lapsitoimintaa, vaan sitä että sen voi tehdä ihan perinteisestikin ilman Välimeren matkoja tai muita syöttejä. Nykyisin nuorilla on muutenkin valtavasti virikkeitä.

Keskustelu, opetus, yhteinen aika ja kuunteleminen ovat rippikoulun tarkoitus. Rippikoulun ja kerhojen tarkoitus vesittyy helposti ylimääräisen touhun alle. Aiemmin kristillistä opetusta sai usein kotona ja koulussa, nykyään harvemmin. Silloinkin seurakuntiin löytyi työntekijöitä ja seurakunta osallistui ehkä ahkerammin kuin nykyään.

Toki tapahtumia löytyy iäkkäämmillekin, mutta ikääntyessä tulee monelle vaikeaksi liikkua minnekään, eikä moni vanhus oikein saa lähdetyksikään. Vuodeosastojen potilailla ja yksinasuvilla huonokuntoisilla ikäihmisillä tilanne on heikoin. Vanhukset olisivat hyvin onnellisia, jos joku edes hetken ehtisi olla lähellä.

Jos elämän alku on tärkeää, on myös sen loppu, ettei kenenkään tarvitsisi lähteä täältä yksin ja mahdollisesti peläten. Olemme kaikki aikanaan lapsia, nuoria, aikuisia ja vanhoja, jos Luoja suo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.