null Kirkon Ulkomaanavun vastine Taistelu Israelista -juttuun

Kirkon Ulkomaanavun vastine Taistelu Israelista -juttuun

Kirkon Ulkomaanavun mielestä Kirkko ja Kaupunki -lehden väitteet terrorismiyhteyksistä ovat käsittämättömiä.

Kirkko ja kaupunki -lehden artikkeli ”Taistelu Israelista” (28.5.2014) on harhaanjohtava eikä noudata hyvää journalistista tapaa.

Artikkelin alaotsikon mukaan Kirkkojen Maailmanneuvoston EAPPI-ohjelma kytkeytyy toimintaan, jota terroristijärjestöt tukevat. Väite on sensaatiohakuisuudessaan käsittämätön. Tällä perusteella samaan kyseenalaiseen seuraan joutuisivat lukemattomat tahot Euroopan Unionin komissiota myöten.

Kirkon Ulkomaanapu, joka tukee Kirkkojen Maailmanneuvoston työtä, on aina irtisanoutunut kaikesta väkivallasta. Kirkkojen Maailmanneuvosto, joka tekee arvokasta työtä Lähi-idässä, ei hyväksy väkivallan käyttöä missään olosuhteissa. Kirkon Ulkomaanapu puolustaa ihmisoikeuksia samalla tavalla Lähi-idässä kuin muissakin toimintamaissaan.

EAPPI-ohjelman toimintaperiaatteet perustuvat kansainväliseen humanitaariseen oikeuteen, ihmisoikeuksiin sekä YK:n päätöslauselmiin. Lähtökohtana on näkemys siitä, että kauan jatkunut miehitys on vahingollinen sekä Israelille että palestiinalaisille. Israel toteuttaa parhaillaan yhtä pisimpään kestäneistä miehityksistä maailmassa.

EAPPIen tehtävä on raportoida miehitykseen liittyvistä ihmisoikeusloukkauksista. He tukevat ja suojelevat miehitystilanteen alla eläviä tavallisia ihmisiä sekä kuuntelevat ja raportoivat heidän kokemuksistaan. Siksi EAPPI-ohjelman liittäminen terroristeihin loukkaa syvästi ohjelmaan osallistuvia suomalaisia kristittyjä. Tällaisen syytöksen sisältävä juttu antaa lehden journalistisesta linjasta epäammattimaisen kuvan.

Aaro Rytkönen
Vaikuttamistyön johtaja
Kirkon Ulkomaanapu

Jaa tämä artikkeli: