null Kirkon vahvistettava hengellistä nykytaidetta

Kirkon vahvistettava hengellistä nykytaidetta

Taiteet ovat hengellisten kokemusten ytimessä. Hengellinen musiikki, kuvataide ja runous ovat erittäin tärkeä osa taideperintöämme.

Kirkko on yhteiskunnan merkittävimpiä taiteenesittäjiä ja taideteosten omistajia. Se on alusta lähtien ymmärtänyt taiteen roolin hengellisten kokemusten välittäjänä. Kirkko on varmasti kautta aikain tärkein yhteisö, joka on tukenut taiteilijoita. Viimeisen sadan vuoden aikana se on kuitenkin vähitellen väistynyt merkittävän taiteentuottajan asemastaan ja menettänyt paikkansa taiteen lippulaivana.

Ihmisen perimmäinen sielunelämä ei kuitenkaan ole sadassa vuodessa muuttunut. Taide ja hengellisyys kuuluvat yhä yhteen. Valtionkirkko etsii monin tavoin tehtäväänsä nykyihmisten elämässä.

On aiheellista kysyä, olisiko kirkon mahdollista vahvistaa toimintaansa nimenomaan hengellisen nykytaiteen tuottajana. Hengelliset aiheet kuten lähimmäisenrakkaus, synnintunto ja armo ovat ikuisia ja hyviä nykyajankin taiteen teemoja.

Sanna Perkiö
kansanedustaja (kok) ja tekniikan tohtori Kiasman ARS-valtuuskunnan jäsen, Helsinki-viikon säätiön (Helsingin juhlaviikot) hallituksen puheenjohtaja

Jaa tämä artikkeli: