null Kirkostamme puuttuu uskoa

Puheenvuorot

Kirkostamme puuttuu uskoa

Tiedän, että tähän jotkut ajattelevat, että nyt tuo tyyppi valehtelee, ja toiset ajattelevat "aamen". Asiani koskee kirkon taloudellista tilaa ja luottamista Jumalaan.

Otan yhden esimerkin tästä maailmasta vuosikymmenten takaa. Olin suuressa tietotekniikkatalossa hommissa, ja silloinkin oli vaikea taloudellinen tilanne. Osastomme esimies kutsui meidät koolle ja kysyi, mitä nyt pitäisi tehdä. Useat varmaan ajattelivat, että nyt tulee potkut. Kun kukaan ei osannut vastata, esimiehemme sanoi: "Pitää palkata lisää työntekijöitä, jotta pääsemme tämän laman yli". Jos näin vahvaa uskoa löytyy maailmasta, miksei sitä löydy kirkosta?

Malakian kirjassa (3:10) Jumala sanoo: "Tuokaa täydet kymmenykset aarrekammioon, jotta temppelissäni olisi ruokaa. Koetelkaa minua tällä tavalla, sanoo Herra Sebaot. Silloin saatte nähdä, että minä avaan taivaan ikkunat ja vuodatan teille sateen runsaan siunauksen."

Siis mitä pitäisi tehdä? Palkata kirkkoon lisää tekijöitä, jotta kirkot täyttyisivät Sanan nälkäisistä. Eikö ole varaa? On kirkolla varoja, mutta väitetään, ettei niitä voi käyttää, koska ne eivät riitä jatkuvasti. Eikö kirkkomme uskalla koetella Herraa? Kuka tätä kirkkoa ohjaa, jos ei Jumalamme?

Vielä yksi esimerkki. Nuorempana minulla oli tapana ostella osakkeita, ja minulla oli siihen oma tilinsä. Päätin sijoittaa 2000 euroa varmempaan paikkaan. Äsken huomasin, että tilille oli tupsahtanut yli 2000 euroa. Nyt on taas mahdollisuus "sijoittaa". Kysyn vielä, eikö kirkollamme ole uskoa?

Kari

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.