Kirkot saavat itsenäisyyspäivänä sinisen valovaatteen
Helsingin tuomiokirkko valaistiin siniseksi myös YK:n 70-vuotispäivänä.

Kirkot saavat itsenäisyyspäivänä sinisen valovaatteen

Helsingin, Vantaan ja Espoon kirkoissa juhlitaan satavuotiasta Suomea monin tavoin.

Helsingin tuomiokirkko, Kallion kirkko ja Malmin kirkko valaistaan satavuotiaan Suomen kunniaksi siniseksi. Kallion kirkko valaistaan sisäpuolelta niin, että sinivalkoinen valo loistaa ulos sen ikkunoista. Tuomiokirkon ja Kallion kirkon valot sytytetään itsenäisyyspäivän aattona 5.12. noin kello 16 ja itsenäisyyspäivänä heti, kun hämärä laskeutuu. Valaistusta jatketaan kumpanakin yönä aamuyhdeksään asti.

Vantaalla Pyhän Laurin kirkko valaistaan sinivalkoiseksi itsenäisyyspäivän aatosta kello kuudesta itsenäisyyspäivän iltaan kello kymmeneen.

Lisätietoja itsenäisyyspäivän juhlallisuuksista Helsingin kirkoissa täältä, Espoon kirkoissa täältä, Kauniaisten kirkoissa täältä ja Vantaan kirkoissa täältä.