null Kohujoulu

Kohujoulu

Jo perinteeksi on muodostunut suomalaisessa joulunviettoperinteessä hienotunteisuus niitä kohtaan, joilla ei ole joulunviettoperinteitä. Täten on maamme sivistyksen kehdoissa jo vuosien ajan varottu, ettei koululaisten joulujuhlaan sisälly kristillistä joulun sanomaa, sillä joulu kuuluu myös ateisteille, jotka eivät vietä joulua.

Lumisen kotikaupunkimme katukuvaan on kuitenkin kuluvana syksynä ilmaantunut tunteita herättävä kampanjamainos ”Kohujoulu”, jossa viihdealan julkisuudenhenkilöt ovat pukeutuneet Joosefiksi ja Mariaksi seuranaan tummiin silmälaseihin sonnustautunut itämainen tietäjä.

Kampanja on tuotettu ilmeisen pienellä rahalla, sillä samaan tapaan kuin kaukaisessa menneisyydessä, jolloin kouluissa hyvin uutteraan esitettiin joulukuvaelmia ja paimenien sauvaksi ei ollut muuta koulupoikain jääkiekkomailat, on Betlehemin tähdeksi saatu ainoastaan mauton diskopallo. Kampanja on nimensä mukainen. Siinä kerrotaan raamatullinen joulun sanoma sellaisena kuin se joskus kauan sitten Suomessa tunnettiin.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.