null Koirakamut kohtaavat jumalanpalveluksessa

Kahdeksanvuotias Caramel on koiranulkoiluttajien jumalanpalveluksessa jo toista kertaa. Taustalla toinen kokenut kirkkokoira Alpi sekä iloinen ensikertalainen Rammstein eli Rammi.

Kahdeksanvuotias Caramel on koiranulkoiluttajien jumalanpalveluksessa jo toista kertaa. Taustalla toinen kokenut kirkkokoira Alpi sekä iloinen ensikertalainen Rammstein eli Rammi.

Hyvä elämä

Koirakamut kohtaavat jumalanpalveluksessa

Koiranulkoiluttajien jumalanpalveluksessa saa haukkua ja nuuskuttaa. Pieni painiminenkin on sallittua.

https://www.youtube.com/watch?v=RTwSjm5cO5

Joku nuuskii innokkaasti toista korvan takaa. Yhdet telmivät riemukkaan jälleennäkemisen merkeissä. Näissä kirkonmenoissa ei tarvitse istua hiljaa paikallaan. Maassa kiehnääminen on aivan sallittua ja nuolaistakin saa, jos se ei vieruskaveria haittaa. Oulunkylän kirkon pihalla on menossa koiranulkoiluttajien jumalanpalvelus, johon on kokoontunut reilu kymmenkunta hännänheiluttajaa omistajineen.

”Me hiljennymme aina, kun joku ei hauku – mutta tässä jumalanpalveluksessa saa myös haukkua ja painia”, pappi Anita Ahtiainen ohjeistaa.

Anita Ahtiainen lukee evankeliumitekstiä ja koirat kuuntelevat. Yläkuvassa Tofu, alakuvassa Caramel, Alpi ja Rammi.

Kolme kuukautta vanha isovillakoira Tofu vingahtelee iloisesti. Kohta kuonot kohtaavat, kun kahdeksanvuotias spanieli Caramel hiipii moikkaamaan vanhaa tuttuaan. Sitten onkin pakko kiehnätä hieman maassa. Tällä välin ihmiset ovat aloittaneet virren veisuun. Pihapuissa lauluun yhtyvät mustarastaat ja pikkutiaiset. Joku koiristakin haukkuu rytmissä. Maa on niin kaunis, kirkas Luojan taivas.

Anita Ahtiaisen ideoima ehtoollisjumalanpalvelus sai alkunsa, kun Oulunkylän seurakunnan vapaaehtoisjoukko mietti yhteisvastuun ympärille sopivia tapahtumia ja tempauksia.

”Olin miettinyt tämän tyyppistä jumalanpalvelusideaa jo aiemmin. Ihan siitä lähtökohdasta, että me koiranomistajat emme mielellään jättäisi aina koiriamme aina yksin kotiin”, Ahtiainen miettii. ”Itsekin otan koirani Alpin mielelläni mukaan, jos mahdollista.”

Jumalanpalveluspaikaksi Ahtiainen valitsi pihan, jotta kaikenlaisille koirille löytyisi mukava tila.

”Kaikki koirat eivät tule toisten koirien kanssa toimeen. Mutta täällä on väljyyttä, niin että oman koiran kanssa voi asemoitua sillä lailla, että sopu säilyy.”

Kohtaamista kuonokkain. Pieni ja vikkelä Rammstein eli Rammi oli paikalla ensimmäistä kertaa ja näytti viihtyvän.

Sauvakävelijät ja iltalenkkeilijät ohittavat jumalanpalvelusjoukon uteliaasti vilkuillen. Ahtiainen lukee evankeliumin. Päivän tekstistä keskustellaan.

Hyväntuulinen Rammstein eli Rammi seuraa emäntänsä perässä ehtoolliselle. Pienet silmät tähystävät tarkasti, kun valkoinen leipä siirtyy kädestä käteen.

”Tosi kiva tilaisuus”, tuumaavat molemmat tilaisuuden päätteeksi.

Herran siunauksen jälkeen saavat koirat hakea Ahtiaiselta rapsutuksia ja herkkupaloja. Pienet ja suuret hännät heiluvat, pari haukkua vaihdetaan ja lopulta seurakunta jatkaa matkaansa kukin omaan suuntaansa.

Koiranulkoiluttajien jumalanpalvelus järjestetään sunnuntaina 17.4. ja 24.4. sopivasti iltalenkin aikaan eli klo 19 Oulunkylän kirkon pihalla (Teinintie 10). Ja tottahan mukaan saa tulla ilman koiraakin.

Lue samasta aiheesta:

Koiran kanssa kirkkoon?

Hengellisyyttä voi harjoittaa myös koiran kanssa

Paljonko koiranpennun vuosi maksaa?

Rukous: Sinä näit, että näin on hyvä

Jaa tämä artikkeli: