null Kolmevuotias innostui hauskoista sanoituksista

Kolmevuotias innostui hauskoista sanoituksista

Lastenmusiikkilevy Laululaukku sisältää seitsemäntoista Minna Lappalaisen laulua. Laululaukku-idea syntyi alun perin lauluntekijän neljävuotiaan lapsen oivalluksesta.

"Tyttäreni kanssa yhdessä piirtämämme kuvakortit löysivät tiensä pieneen lasten salkkuun ja sieltä mitä erilaisimpiin lauluihin liittyviin peleihin ja puuhiin. Mikä mainiointa, korteista syntyi yksitellen ja yhdistelemällä myös aivan uusia tarinoita ja lauluja", Lappalainen kertoo.

Kotikuuntelussa kolmevuotias innostui varsinkin laulujen reippaista aluista ja jäi kuuntelemaan hauskoja sanoituksia. Aikuisen korvaa miellytti sanoitusten kunnianhimoisuus ja se, että kysymys oli aivan oikeasti musiikista. Hellyttävimmästä päästä oli Voi kunpa voisin olla -laulu, jossa pikkupoika haaveilee joskus pääsevänsä kaivurin tai puimurin puikkoihin.

Levyn lauluja esittävät Mari Kätkä, Pasi Piispanen ja joukko lapsisolisteja Jousenkaaren koulun musiikkiluokkien kuoron kera. Taustalta löytyy tasokas orkesteri, jossa soittavat muun muassa Sami Kuoppamäki ja Lenni-Kalle Taipale.

Laululaukku on lastenmusiikin ympärille kehitteillä oleva tuote- ja palvelukonsepti, joka yhdistää laulettavaa ja leikittävää lastenmusiikkia, laulujen ja laulamisen tukena käytettäviä materiaaleja sekä lasten itse keksimiä tarinoita ja lauluja. Eritasoisia tehtäviä tarjoava Laululaukku on suunniteltu 2–8-vuotiaille lapsille.

Tommi Sarlin
tommi.sarlin (a) kotimaa.fi

Minna Lappalainen: Laululaukku. Yle ja Laulau Oy 2009. 17,50 e.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.