null Kolumni: Espoo on tylsä matkailukaupunki

Hyvä elämä

Kolumni: Espoo on tylsä matkailukaupunki

Siinäpä väite, jota espoolainen ei missään tapauksessa purematta niele.

Otetaan nyt esimerkiksi outo keltainen avaruusalukselta näyttävä muovitalo Futuro, joka on laskeutunut Weegeen taakse.

Ei muuten löydy ihan läheltä toista julkisissa kokoelmissa olevaa Futuroa, pitää mennä Rotterdamiin asti. Futurismista kiinnostuneet voivat 16.6. lähtien tutustua Futuron lisäksi myös siitä kertovaan näyttelyyn Weegeellä.

Mitä Weegeehen tulee, se on erittäin suosittu makailukohde. Ja jottei pääsisi unohtumaan, siellä on viisi museota. Näppärää matkailijalle, sillä kyllä viidestä museosta ainakin jokin nappaa.

Jos kulttuuririennot eivät kuitenkaan vedä, niin onhan Espoossa Nuuksio. Ja saaristo saaristoveneineen ja ulkoilusaarineen!

Mutta entäs sitten, jos nirso matkailija nyrpistää nenäänsä Espoon matkailuvalteille?

Katja Mäkelä Visit Espoosta heittää peliin pitkän listan festareita ja tapahtumia: Heti kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna Leppävaarassa on Kivenlahti Rock ja Espoon tuomiokirkossa on läpi kesän konsertteja, on Urkuyö ja Aaria ja Suvisunnuntain iltamusiikki.

Intohimoinen elokuvafriikki varaa lomansa tietenkin elokuuhun ja matkustaa Espooseen Espoo Cinéen. Anime- ja peliharrastajat kokoontuvat 19.7. Yukiconin rantajaksolle Oittaalle, lentopallofanit rientävät 26.–27.6. Espooseen katsomaan Maailmanliigan otteluita, ja korkeuksia kaipaavat lähtevät Leppävaaraan Seikkailupuisto Huippuun.

Valitse nyt alkuun noista. Lisää kyllä löytyy.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.