null Kolumni: Huijari ja sen nirso vaimo

Puheenvuorot

Kolumni: Huijari ja sen nirso vaimo

Vuokra-asuntohuijarit kalastelevat uhreikseen nuoria.

Nuoripari etsi vuokra-asuntoa. Oikotie-sivustolta osui silmään mukavanoloinen kaksio sopivalla paikalla. Vuokrakin jäi alle kipurajan.

Vuokranantaja ”Janne” osoittautui yllättäen britiksi, joka oli kertomansa mukaan ostanut Suomessa ollessaan asunnon, mutta asui nyt kotimaassaan. Sähköpostikeskustelun perusteella mies vaikutti asialliselta. Nuoripari päätteli, että mies on joko ihan hyvä tyyppi tai todella taitava huijari.

Vuokrausneuvottelua jatkettiin sähköpostitse. Mies selitti prosessia edelleen asialliseen sävyyn ja vaikutti luotettavalta. Pieni toivonkipinä syttyi: ehkä tästä ihan oikeasti löytyisi asunto.

Mies lähetti asunnosta lisää kuvia, mutta asunnonnäytöstä ei tahtonut tulla tietoa. Näytön sijaan tuli selostus takuuvuokran maksamisesta ja kymmenen päivän tyytyväisyystakuusta: jos asunto ei olisikaan mieluinen, vuokrasopimuksen voisi perua ja rahat saisi takaisin.

Nyt mies haisi jo pahasti huijarilta. Sitten kuvioon astui vielä vaimo. Mies pyysi molempien nuorten passien etusivusta kopiot. Kas kun hänen vaimonsa on vähän nirso, ja he haluavat varmistua, minkälaiset ihmiset heidän kotinsa oikein olisivat vuokraamassa. Mahtavaa! Oliko tässä huijarin lisäksi liikkeellä vielä identiteettivaraskin?

Nuoripari kävi katsomassa asunnon katuosoitteen jokaisen rapun nimitaulut. Ei näkynyt britin nimeä. Soitto isännöitsijälle toi viimeisen varmistuksen: mies ei omistanut kyseisessä taloyhtiössä asuntoa.

Mahtavaa! Oliko tässä huijarin lisäksi liikkeellä vielä identiteettivaraskin?

Erästä Facebook-ryhmästä selvisi, että aktiivinen huijarimme oli hakenut vuokralaista useampaankin asuntoon – ja vielä samalla tarinalla.

Se, joka haluaa huijata, ei välitä siitä, onko viemässä viimeisetkin pennoset opiskelijan laihasta kukkarosta. Aina riittää niitä, joiden mielestä toisten luottavaisuus on ominaisuus, jolla kannattaa lyödä rahoiksi. Älä osta sikaa säkissä -sanonta pitää kutinsa edelleen.

Kirjoittaja on Essen toimittaja
merja.raty@kotimaa.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.