null Kolumni: Joulun ydin on Kristus

Puheenvuorot

Kolumni: Joulun ydin on Kristus

Lähestyvän joulun kunniaksi haluan kirjoittaa kristinuskon pääasiasta: Kristuksesta.

Joulun maallistuneet puolet peittävät liian helposti alleen itse juhlan alkusyyn. Lomailu, lahjat, joulupukki, jouluruoka ja muut iloiset perinteet ovat totta kai paikallaan, kunhan emme unohda, miksi joulua ylipäänsä vietetään. Se on Jeesuksen Kristuksen, meidän vapahtajamme, syntymäjuhla.

Johanneksen evankeliumissa (1:18) sanotaan: "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet."

 

Mitä tarkoittaa usein kuultu ilmaus, että Jeesus oli Jumalan Poika? Raamattu kertoo toistuvasti Jeesuksen vetäytyneen yksinäisyyteen ja rukoukseen ollakseen Isän kanssa. Nämä käsitteet viittaavat Jeesuksen ja Jumalan yhteyteen, siis siihen, että Jeesus oli Jumalasta. Siten Jeesuksen oppi tuli myös Jumalasta Isän ja Pojan yhteyden kautta, jollainen vain Jeesukselle oli mahdollinen.
 

Jeesus ihmetekoineen ja opetuksineen oli se taivaallinen merkki ja todistus, jota aina Jumalalta toivomme uskomme vahvistukseksi."
 

Jeesus oli henkilöitynyt Jumalan sana. Siksi hän kykeni opettamaan meidät tuntemaan Jumalan ja hänen oppinsa. Jeesus on siis porttimme Jumalan luo. Jeesusta seuraava pääsee hänen kanssaan jumalayhteyteen. Siksi Kristus on koko kristinuskon ydin.

Jeesus ihmetekoineen ja opetuksineen oli se taivaallinen merkki ja todistus, jota aina Jumalalta toivomme uskomme vahvistukseksi. Hän otti 12 opetuslasta, jotta nämä näkisivät ja voisivat todistaa hänen yhteydestään Isään, ja sitten apostoleina viedä hänen sanomansa kaikkialle maailmaan. Ja näin ainutlaatuinen ilosanoma Kristuksesta, armosta sekä sovituksesta levisi ja muutti ihmiskunnan historian.

 

Muistakaamme joulun aikaan tätä sanomaa. Vain Jeesus Kristus saattoi antaa meille yhteyden salattuun Jumalaan ja sitä kautta elämän. Kristuksen sovitustyötä ei mikään muu voi korvata, eikä hänen meille antamaansa jumalayhteyttä ihminen voi saada mistään muualta.

Se oli ja on lahjoista suurin.

Kirjoittaja on perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja.
sampo.terho@eduskunta.fi

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.