null Kolumni: Yhteinen lehmä some-ojassa

Kolumni: Yhteinen lehmä some-ojassa

Kehumalla toista annat hänelle mahdollisuuden kehua sinua, kun sen aika koittaa.

Facebookissa tulee toisinaan mieleen, että onko tämä status tykkäämisen arvoinen. Kilpailijayrityksen kehuja lehdestä lukiessa saatan ajatella: "Tietäisittepä meidän onnistumisista." Vaikeimpia ovat kilpailutilanteet, kun valittavia on enää kaksi jäljellä, eikä onni suosi itseä. Aina ei osaa iloita aidosti toisen puolesta vaan tuntuu, että toisen kehuminen on itseltä pois.

Jotkut käyttävät kehumattomuutta vallan välineenä. Ajatellaan, että tässä on oma lehmä ojassa; jos kehun tuota, niin hän päihittää minut. Tässä vaiheessa peli on kuitenkin jo menetetty.

Jos et pysty tunnustamaan toisen menestystä, se luo kuvan, ettet seuraa, mitä ympärilläsi tapahtuu, tai että olet liian pikkumainen kehumaan muita.

Kummassakaan tapauksessa kehumattomuus ei auta ketään. Päinvastoin.

 

Sosiaalinen media on hyvä alusta harjoittelulle. Kokeilkaapa tykätä säännöllisesti jonkun tuttunne jutuista. Se muuttaa toki algoritmejä ja tuo teidät teknisesti lähemmäs toisianne, mutta muutos on myös henkinen. Se vapauttaa toisen tykkäämään sinun jutuistasi.
 

Tykkää toisesta lähimmäisenrakkauden hengessä ja tunnusta hyvä pyyteettä."
 

Sama ilmiö toteutuu myös reaalimaailmassa. Kun et pihtaa kehujasi ja jaat vapaasti tunnustusta ympärilläsi, huomaat, ettei se vähennä lainkaan omia mahdollisuuksiasi menestyä.

Et voi saada itsellesi toisen menestystä. Sen sijaan luot kehumalla siltoja ja annat toisille mahdollisuuden kehua sinua, kun sen aika koittaa.

 

On tärkeää tunnistaa aidosti toisen onnistuminen ja kehua siitä. Luultavasti saat jatkossa itsekin kehuja, mutta oman hännän nostaminen ei saa olla tavoite.

Hyvän kierrettä kannattaa ruokkia. Tykkää toisesta lähimmäisenrakkauden hengessä ja tunnusta hyvä pyyteettä.

Vaikka kukaan ei sinua kehuisikaan, voit saada nautinnon toisen onnistumisesta. Synnytät hitusen iloa osoittamalla arvostuksesi.

Ojassa oleva lehmä on yhteinen. Hyvä niin, koska kukaan meistä ei jaksaisi yksin nostaa sitä takaisin tielle. Yhdessä jaksamme.

 

Kirjoittaja on markkinointitoimisto Sherpan toimitusjohtaja.
pauli@sherpa.fi

Jaa tämä artikkeli: