Kommentti

Kommentti

Äänestäjän pitää ensin tietää, kuuluuko hän esimerkiksi Mikaelin, Paavalin vai Vartiokylän seurakuntaan. Sen voi tarkistaa verkosta www.helsinginseurakunnat.fi/seurakunnat.

Omaa mieltä oleva ehdokas omasta seurakunnasta löytyy vaalikoneesta www.mtv.fi/uutiset/vaalikone. Siis jos vaalikone toimii, eikä siinä ole taas teknisiä ongelmia. Valitettavasti vaalikone ei kerro, keiden asialla vaikkapa Oikealla asialla -ehdokaslista on.

Kun ehdokas omaan seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon on löytynyt, on aika valita kätevin äänestyspaikka oman kodin, opiskelu- tai työpaikan vierestä. Ennakkoon voi äänestää Helsingissä lähes 130 paikassa.

Valtakunnallisessa hakukoneessa www.seurakuntavaalit.fi/missa-aanestan- äänestyspaikat on kaiveltava sekavasta aakkostetusta infomassasta. Yhden omilla kulmillani sijaitsevan äänestyspaikan nimi alkaa kaupunginosalla, toisen kauppakeskuksella ja kolmannen paikallisen seurakuntatilan nimellä.

Helsingin seurakuntayhtymän oma vaalisivusto helsinginseurakunnat.fi/vaalit/paikat listaa ennakkoäänestyspaikat eri viikonpäivien alle. Sitä on helpompi selata, mutta paikat saisivat olla myös aakkos- tai vielä mieluummin postinumerojärjestyksessä.

Haluaisin yksinkertaisen hakukoneen. Kirjoittaisin osoitteeni ja saisin tietää seurakuntani, sen ehdokkaat mielipiteineen ja lähimmät äänestyspaikat aukioloaikoineen.

Viime seurakuntavaaleissa äänesti 13,9 prosenttia yli 16-vuotiaista helsinkiläisistä kirkon jäsenistä. Äänestäisikö useampi, jos se olisi helpompaa?

Pihla Tiihonen
pihla.tiihonen@kirkkojakaupunki.fi

Jaa tämä artikkeli: