null Kostaminen ei hävitä terrorismia

Puheenvuorot

Kostaminen ei hävitä terrorismia

Pariisin tapahtumat ovat taas aktivoineet keskustelua terrori-iskuista. Oudon vähän on paneuduttu ilmiön historiallisiin syihin. Kristillinen länsi on ristiretkistä lähtien uhannut silloin sivistyneempää ja suvaitsevampaa islamilaista maailmaa, joka välitti meille antiikin korkeakulttuuria ja pani liikkeelle renessanssista alkaneen kehityksen.

1500-luvulta lähtien on kolonialismi poliittisesti, taloudellisesti ja kulttuurisesti alistanut ja hyväksikäyttänyt Lähi-itää. Öljy on virrannut halpana rikastuttamaan länttä, kun alueen omat kansat ovat jääneet köyhyyteen.

Meidän on kristittyinä syytä katsoa vakavasti peiliin. Terrori-iskujen uhrien lukumäärään saa lisätä kolme nollaa, kun lasketaan kostoiskujen ja sotien uhreja. Koston kierre on katkaistava. Ellemme me kristittyinä sitä tee, on väärin odottaa sitä muslimeilta. Joku totesi, ettei Isisiä voi tuhota, sillä se vaihtaa nimeä ja jatkuu. Ei ajatuksia voi tuhota aseilla. Vain aito toista kunnioittava ja ymmärtämään pyrkivä keskustelu voi murtaa vastakkainasettelun ja vihan. YK:lla kuuluisi olla valta ja resurssit lopettaa väkivalta ja pakottaa osapuolet keskusteluun kaikkialla maailmassa.

Anna-Liisa Rekola

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.