Koulujen lakkauttaminen on hölmöläisten hommaa

Koulujen lakkauttaminen on hölmöläisten hommaa

Luin kauhistuneena jutun Helsingin kaupungin aikeista lakkauttaa kouluja (K&k 30.4.). Olemme tottuneet kuulemaan uutisia, miten kyläkouluja lakkautetaan maaseudulla, ja nyt Helsinki on lähtemässä samalle tielle.

Se kuulostaa vähän siltä, että leikataan yhdestä päästä ja kohta liimataan toiseen päähän. En ole vieläkään oppinut ymmärtämään, miksi päättäjät eivät ymmärrä ennaltaehkäisevän työn merkitystä.

Jos kouluja lakkautetaan suunnitelman mukaisesti, Käpylän peruskoulu kasvaa
1 300 oppilaan suurkouluksi ja tekee sillä kyseenalaisen Suomen ennätyksen. Olen itse kasvanut maaseudulla, mutta kävin keskustaajaman ala-astetta, jossa luokallani oli enimmillään 32 oppilasta. Tällaisella luokkakoolla opettajalta vaaditaan tosi paljon, jos hän aikoo pitää kurin luokassa ja opettaa se, mitä opetussuunnitelma edellyttää.

Pelkään pahoin, että seurakunnat ja kolmas sektori joutuvat pian niittämään sitä, mitä kaupunki kylvää. Kotiseurakunnassani Herttoniemessä on jo perhetyön diakonin projektivirka, joka toivottavasti vakinaistetaan. Itse aion kantaa oman korteni kekoon asettumalla ehdolle syksyn seurakuntavaaleissa teemalla ”Katso lapseen, katsot huomiseen”. Lisäksi toimin partionjohtajana.

Hanna-Elina Yli-Koski
Herttoniemenranta

 

Jaa tämä artikkeli: