null Koulun tulee huolehtia erityisopetuksesta

Puheenvuorot

Koulun tulee huolehtia erityisopetuksesta

Keskustan Espoon kunnallisjärjestö esittää, että Espoo puuttuisi erityisen tuen oppilaiden opetuksen järjestämiseen. Erityisopetusryhmiä koskevat päätökset tehdään kouluissa vuosittain, mikä on lisännyt epävarmuutta erityisopetusryhmien jatkuvuudesta.

Espooseen on muuttanut kesken lukuvuoden lapsia, joiden on ollut hankala saada paikkaa erityisopetusryhmästä. Sairaalakoulujen opetuspaikkoja ei ole ollut riittävästi. Perusopetuksen oppilaskohtaisista kustannuksista suuri osa kuluu koulukiinteistöjen vuokrakuluihin. Sisäisten vuokrien nousu on ollut selvästi nopeampaa kuin muiden oppilaskohtaisten, opetukseen suuntautuvien kustannusten.

Sisäisten kustannusten nousun ja kaupungin investointiohjelman seurauksena opetuksen resursseja joudutaan leikkaamaan. Riskinä on, että ryhmäkokoja joudutaan kasvattamaan, mikä heikentää tehostetun tuen oppilaiden asemaa.

Lähikoulujen velvollisuutena on kustantaa oppilaidensa erityisopetus.

Monissa kouluissa on jouduttu rajaamaan sitä, minkä verran erityisopetusta on voitu tarjota siihen oikeutetuille lapsille. Espoon tulee seurata järjestelmällisesti, toteutuuko erityisopetuspäätöksen saaneiden lasten oikeus erityisopetukseen ja saavatko erityistä tukea tarvitsevat lapset tarvitsemansa avustajan yleisopetukseen.

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.